kastanitsa.jpg

ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ

16 - 19 Νοεμβρίου 2020 | ημέρες 4

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Η 4ήμερη αυτή εκδρομή στα χωριά του Πάρνωνα συνδυάζει φύση και παραδοσιακούς οικισμούς σε ένα από τα πιο παρθένα μέρη της Ελλάδας, όπου ακόμα ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει την εικόνα του. Στόχος αυτής της εκδρομής είναι να χτενίσουμε την περιοχή γύρω από τον Πάρνωνα πραγματοποιώντας όμορφες φυσιολατρικές διαδρομές που θα μας γνωρίσουν τα λακωνικά χωριά του Πάρνωνα (Καρυές – Βαρβίτσα - Βαμβακού – Πολύδροσο) και την Κυνουρία (Άνω Δολιανά – Καστρί – Αγ. Πέτρος – Μονή Μαλεβής – Άγιος Ιωάννης – Πλάτανος – Καστάνιτσα – Πραστός – Κοσμάς – Μονή Ελώνης – Λεωνίδιο). Η εκδρομή αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με πούλμαν 20 θέσεων λόγω των διαδρομών που έχουν επιλεχθεί και της έλλειψής μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Για τη διαμονή μας διαλέξαμε τον παραδοσιακό και πολυτελή ξενώνα ¨Το Αρχοντικό του Πάρνωνα¨ στις Καρυές για να εξασφαλίσουμε μία ποιοτική και άνετη διαμονή στη φύση!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1. ΑΘΗΝΑ – ΑΝΩ ΔΟΛΙΑΝΑ – ΚΑΣΤΡΙ – ΜΟΝΗ ΜΑΛΕΒΗΣ – ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΚΑΡΥΕΣ : 16.11.20 Δε

Αναχώρηση στις 08:00 από την πλατεία Συντάγματος με τελικό προορισμό τις Καρυές Λακωνίας. Στον δρόμο θα μας δοθεί η ευκαιρία να εξερευνήσουμε το βόρειο τμήμα του Πάρνωνα με πρώτη στάση στο παραδοσιακό και πετρόκτιστο χωριό των Άνω Δολιανών, όπου θα επισκεφθούμε και το Ιστορικό και Εθνογραφικό Μουσείο (Το ταμπούρι του Νικηταρά) . Εν συνεχεία θα διασχίσουμε το Καστρί για να φτάσουμε στην ιστορική Μονή Μαλεβής, φωλιασμένη μέσα στα έλατα του Πάρνωνα. Αφού κάνουμε σύντομη στάση  στην κεντρική πλατεία του Αγ. Πέτρου, θα συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό, τις Καρυές Αράχοβα). Εδώ θα περιηγηθούμε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Πάρνωνα και θα επισκεφθούμε όλα τα αξιοθέατα του, όπως το Κοινοτικό Ωρολόγιο που δεσπόζει σε περίοπτη θέση στην άκρη του χωριού, το μνημείο των Καρυάτιδων (αντίγραφο του Ερεχθείου της Ακρόπολης) και τους Υπεραιωνόβιους Πλατάνους του Μενελάου, οι οποίοι βρίσκονται στο ίδιο σημείο πάνω από 3.000 χρόνια.

 

 

2, ΚΑΡΥΕΣ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΠΛΑΤΑΝΟΣ – ΠΡΑΣΤΟΣ – ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ – ΚΑΡΥΕΣ: 17.11.20 Τρ

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στις πλούσιες ομορφιές της ορεινής Βόρειας Κυνουρίας και στα πιο όμορφα και απρόσιτα χωριά της που γοητεύουν με την αυθεντικότητά τους και τη μακρά ιστορία στους. Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί θα μας χαρίσει πανέμορφα τοπία με πλούσια δάση από έλατα, καρυδιές, καστανιές και πλατάνια και θα μας γνωρίσει τις πιο παρθένες περιοχές του Πάρνωνα. Πρώτη μας στάση θα γίνει στον Άγιο Ιωάννη και από εκεί θα συνεχίσουμε για ένα από τα πιο απομονωμένα χωριά του Πάρνωνα, τον Πλάτανο με τα γραφικά στενάκια του, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, τον πανέμορφο καταρράκτη στην είσοδό που βρίσκεται μέσα σε ένα κατάφυτο φαράγγι με τρεχούμενα νερά. Σειρά έχουν τα δύο πιο εντυπωσιακά χωριά του Πάρνωνα, ο Πραστός και η Καστάνιτσα, τα οποία μάλιστα ανήκουν στην περιοχή της Τσακωνιάς και διατηρούν μέχρι τις μέρες μας την Τσακωνική διάλεκτο. Ο Πραστός, παλιά πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, είναι χτισμένος αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 750 μ.  και αποτελεί ένα πανέμορφο και γραφικότατο χωριό με κύριο χαρακτηριστικό του τα παραδοσιακά πυργόσπιτα. Αντίστοιχα, και η Καστάνιτσα διατηρεί το παραδοσιακό τσακώνικο ύφος της και θεωρείται από τους περισσότερους το πιο όμορφο χωριό του Πάρνωνα!!

 

3. ΚΑΡΥΕΣ – ΒΑΡΒΙΤΣΑ – ΒΑΜΒΑΚΟΥ – ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ – ΚΑΡΥΕΣ: 18.11.20 Τε

Σήμερα θα ανακαλύψουμε τη δυτική πλευρά του Πάρνωνα που ανήκει στον νομό Λακωνίας. Θα ξεκινήσουμε από την Βαρβίτσα με την όμορφη πλατεία της χτισμένη σε μια πλαγιά σε υψόμετρο 1060μ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Βαμβακού, γενέτειρα του Νιάρχου, η οποία έχει ¨ξαναζωντανέψει¨ μετά από την πρωτοβουλία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Vamvakou Revival) με αποτέλεσμα να αναπαλαιώνονται πολλά κτήρια του χωριού και να λαμβάνουν χώρα διάφορες πολιτιστικές δράσεις. Τελικός μας προορισμός το γραφικό Πολύδροσο Τζίτζινα), το οποίο εντυπωσιάζει με την ομορφιά του, ενώ είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τα καταπράσινα βουνά που το περιβάλλουν. Μεγάλη στάση για περιήγηση και φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα και το απόγευμα θα καταλήξουμε στον ξενώνα ¨Πρυτανείο¨ για να απολαύσουμε τον καφέ μας σε έναν πραγματικά ζεστό και όμορφο χώρο απολαμβάνοντας την καλύτερη θέα του χωριού.

 

 

4. ΚΑΡΥΕΣ – ΚΟΣΜΑΣ – ΜΟΝΗ ΕΛΩΝΗΣ – ΛΕΩΝΙΔΙΟ - ΑΘΗΝΑ: 19.11.20 Πε

Σήμερα θα ανακαλύψουμε την Νότια Κυνουρία και το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον Κοσμά (1.150μ.) για να γνωρίσουμε ένα από τα πιο διάσημα χωριά του Πάρνωνα και της Αρκαδίας με σήμα κατατεθέν την πλατεία της με τα θεόρατα πλατάνια της, όπου δε λείπουν τα καφενεία, οι ταβέρνες και η μαγευτική θέα στον Αργοσαρωνικό κόλπο. Από εκείνο το σημείο μας περιμένει μία από τις πιο όμορφες διαδρομές του ταξιδιού μας έως το Λεωνίδιο μέσα από ένα ακόμα ελατόδασος και το φαράγγι του ποταμού Δαφνώνα, όπου θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγιάς της Έλωνας που ¨κρέμεται¨ στα ριζά ενός μετέωρου βράχου. Φτάνοντας στο Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, θα αντικρίσουμε έναν παραδοσιακό οικισμό με γραφικά στενάκια και νεοκλασικά αρχοντικά που απλώνεται κάτω από έναν απότομο κατακόκκινο βράχο, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός ως ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία. Αφού επισκεφθούμε τον Πύργο του Τσικαλιώτη, γνωστό ως το ωραιότερο κτήριο της Τουρκοκρατίας στην Πελοπόννησο, θα πραγματοποιήσουμε τη μεσημεριανή μας στάση πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα μέσω Άστρους ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο πλάι στον Αργολικό κόλπο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις με σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

  • 3 διανυκτερεύσεις στις Καρυές στο με

  • Φόρος διαμονής

  • 4 γεύματα σε παραδοσιακές ταβέρνες

  • Είσοδοι μουσειακών χώρων

  • Συνοδός του γραφείου μας (Δημήτρης Μάργαρης)

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  • ΦΠΑ

400EUR

το άτομο (σε δίκλινο)

+100EUR

μονόκλινο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Θα τηρηθούν όλα τα μετρά ασφαλείας για τον COVID-19.

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω του COVID-19 θα γίνει πλήρης

επιστροφή χρημάτων.

kastanitsa.jpg

Πανεπιστημίου 59 & Μπενάκη (ΣΤΟΑ ΦΙΞ, 3ος όροφος) | 105 64 | Αθήνα


210-32 48 947, 210-32 10 100, fax: 210-32 48 948 | info@margaristravel.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • @margaristravel