samothrace

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΘΑΣΟΣ

02 - 10 Σεπτεμβρίου 2020 | ημέρες 9

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

 

Για φέτος σχεδιάσαμε μία οδική εκδρομή που περιλαμβάνει δύο πανέμορφα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο. Η Σαμοθράκη, το νησί των Καβείρων, με την άγρια, επιβλητική και μυστηριακή ομορφιά της εντυπωσιάζει τόσο με την αρχαία ιστορία της (Ιερό των Μεγάλων Θεών – Καβείρια Μυστήρια – Νίκη της Σαμοθράκης) όσο και με την οργιαστική της βλάστηση, αφού ολόκληρο το νησί δεν είναι παρά ένα κατάφυτο βουνό μέσα στη θάλασσα γεμάτο ποτάμια, χειμάρρους, βάθρες και δάση από βελανιδιές, πλατάνια, καστανιές κ.ά. Η Θάσος, γνωστή ως το σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου, με τις πολλές και υπέροχες παραλίες και τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές της συνδυάζει το πράσινο του πεύκου και της ελιάς με τις χρυσαφένιες ακρογιαλιές, τα καταπράσινα νερά και τους διάσπαρτους αρχαιολογικούς χώρους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1. ΑΘΗΝΑ - ΚΑΒΑΛΑ 02.09 Τε
Συγκέντρωση στις 8:00 και αναχώρηση από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Καβάλα με ενδιάμεσες στάσεις. Δείπνο, διανυκτέρευση στο κεντρικό ξενοδοχείο Airotel Galaxy 4*.

2. ΚΑΒΑΛΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ  03.09 Πε
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα του νομού Έβρου, Αλεξανδρούπολη. Θα περιηγηθούμε το κέντρο της πόλης, όπου δεσπόζει ο Φάρος και θα επισκεφθούμε τα δύο σημαντικότερα μουσεία της, το Αρχαιολογικό και το Εθνολογικό. Στις 15:30 θα πάρουμε το ferry για Σαμοθράκη και μετά από περίπου δύο ώρες θα φτάσουμε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας, Nikki Beach Hotel 3* . Ελεύθερο απόγευμα για βόλτα και φαγητό.  

3. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ (ΙΕΡΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΕΩΝ – ΝΟΤΙΟ & ΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ) 04./09 Πα
Το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών δίπλα στην Παλαιόπολη, όπου βρίσκονται τα ερείπια ενός ολόκληρου κτιριακού συγκροτήματος που σχετίζονται με την τέλεση των μυστηρίων των Μεγάλων Θεών (Καβείρια Μυστήρια). Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο βρέθηκε το 1863 από τους Γάλλους το μνημείο της Νίκης (Νίκη της Σαμοθράκης), το οποίο σήμερα αποτελεί το σημαντικότερο έκθεμα του Λούβρου. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουμε περιμετρικά του όρους Σάος (1.611 μ.) για να φτάσουμε στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου βρίσκεται η πιο όμορφη παραλία του νησιού, Παχιά Άμμος (μπάνιο). Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο θα διασχίσουμε τα γραφικά χωριά Λάκκωμα, Ξηροπόταμο και τα Αλώνια. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τον Προφήτη Ηλία, όπου θα γευτούμε το παραδοσιακό ντόπιο κατσικάκι και θα απολαύσουμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

4. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ (ΒΑΘΡΕΣ – ΒΟΡΕΙΟ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ) 05.09 Σα
Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στον ιδιαίτερο φυσικό πλούτο της Σαμοθράκης (Βάθρες). Θα ξεκινήσουμε με μία μεγάλη παραλιακή διαδρομή για να εξερευνήσουμε τη βόρεια και ανατολική πλευρά του νησιού μέχρι την απομονωμένη παραλία του Κήπου. Επόμενη στάση στο μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Φονιά, όπου μετά από μία ωραία διαδρομή σε ένα δάσος από πλατάνια θα φτάσουμε στην Πρώτη Βάθρα (μπάνιο). Στη συνέχεια θα μεταβούμε στα Θέρμα όπου θα επισκεφθούμε μία ακόμα διάσημη βάθρα, γνωστή ως Γριά Βάθρα (εύκολα προσβάσιμη - μπάνιο), τις ιαματικές πηγές και θα πραγματοποιήσουμε μεσημεριανή στάση για ξεκούραση και φαγητό στο μαγευτικό αυτό τοπίο. Επιστρέφοντας στην Καμαριώτισσα θα περάσουμε από τους Καρυώτες που φημίζονται για το καταπράσινο τοπίο τους (καστανιές, βελανιδιές, κ.ά.) και από το Στασίδι του Αποστόλου Παύλου. Απογευματινή βόλτα στη Χώρα για μια πρώτη γνωριμία, όπου θα την δούμε και φωτισμένη.

5. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ (ΧΩΡΑ) – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΒΑΛΑ 06.09 Κυ
Πρωινό ελεύθερο για ξεκούραση και μπάνιο στη θάλασσα. Στις 11:00 θα αναχωρήσουμε για την Χώρα, η οποία είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Σάος και αθέατη από την θάλασσα για να προστατεύεται από τους πειρατές. Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα της Σαμοθράκης και αποτελεί τον πιο γραφικό οικισμό του νησιού με τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια της, την κεντρική πλατεία με τα πλατάνια και την υπέροχη θέα δίπλα στο Κάστρο των Γατελούζων (15ος αιώνας). Επίσης, θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο της Σαμοθράκης και τον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (19ος αιώνας). Αναχώρηση από το λιμάνι της Καμαριώτισσας στις 16:30 για την Αλεξανδρούπολη για να καταλήξουμε στην Καβάλα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6. ΚΑΒΑΛΑ – ΘΑΣΟΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ) 07.09 Δε
Το πρωί θα μεταφερθούμε στην Κεραμωτή, απ’ όπου θα πάρουμε το ferry που θα μας περάσει στην Θάσο Λιμένα), πρωτεύουσα του ομώνυμου νησιού. Θα κατευθυνθούμε ανατολικά για να φτάσουμε στην πανέμορφη παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς (μπάνιο) και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε μεσημεριανή στάση στην Παναγία, η οποία υπήρξε πρωτεύουσα της Θάσου μετά το 1821 και φημίζεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της. Θα συνεχίσουμε την ορεινή διαδρομή μας στους πρόποδες του Υψαριού (1.204 μ.) περνώντας από το γειτονικό χωριό της Ποταμιάς για να πάρουμε τον παραλιακό δρόμο και να εξερευνήσουμε τα ανατολικά παράλια του νησιού. Επόμενη στάση στον αρχαιολογικό χώρο της Αλυκής, όπου κατά την αρχαιότητα βρισκόταν ένα από τα σπουδαιότερα λατομεία μαρμάρου σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Σειρά έχει η επίσκεψή μας στη Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ (13ος αιώνας) και από εκεί θα μεταφερθούμε στο ιστορικό χωριό Θεολόγος, το οποίο ήταν πρωτεύουσα του νησιού επί τουρκοκρατίας και αποτελεί τον παλαιότερο και πιο παραδοσιακό οικισμό της Θάσου. Κατάληξη στο ξενοδοχείο μας Blue Dream Palace 4* πάνω στην παραλία της Τρυπητής στα Λιμενάρια.

7. ΘΑΣΟΣ (ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ & ΚΑΣΤΡΟ) 08.09 Τρ
Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε το καραβάκι από τα Λιμενάρια για μια πλωτή περιήγηση σε ολόκληρη τη νότια ακτογραμμή του νησιού δίνοντας μας την ευκαιρία να βουτήξουμε στα σμαραγδένια νερά της (καιρού επιτρέποντος). Αφού γευματίσουμε εν πλω θα επιστρέψουμε στο λιμάνι για να αναχωρήσουμε για το μεσαιωνικό οικισμό του Κάστρου που ιδρύθηκε στις αρχές του 15ου αιώνα και αποτέλεσε σημαντικό οχυρό των Γενοβέζων.  

8. ΘΑΣΟΣ (ΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ & ΛΙΜΕΝΙ) - ΚΑΒΑΛΑ : 09/09 Τε
Πρωινό μπάνιο στην παραλία της Τρυπητής και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στις 11:00 για να ταξιδέψουμε στη δυτική πλευρά της Θάσου και να γνωρίσουμε τα γραφικά χωριά του Σωτήρα και του Μεγάλου Πρίνου (Μεγάλο Καζαβίτι) μέχρι να καταλήξουμε στον Λιμένα. Εδώ η ξενάγησή μας περιλαμβάνει το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρχαία Αγορά και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται διάσπαρτα στον Λιμένα μαρτυρώντας το ένδοξο παρελθόν του οικισμού που αποτελούσε εμπορικό λιμάνι από τον 7ο αιώνα π.Χ. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον ναό του Αγίου Νικολάου και το Λαογραφικό Μουσείο της Θάσου που στεγάζεται στο Καλογερικό (το πιο επιβλητικό κτήριο του Λιμένα). Αργά το απόγευμα θα πάρουμε το ferry για Κεραμωτή και μετάβαση στην Καβάλα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

9. ΚΑΒΑΛΑ - ΑΘΗΝΑ 10.09 Πε
Το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κεραμωτή – Θάσος – Κεραμωτή

 • Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 • 3 διανυκτερεύσεις στην Καβάλα στο πολυτελές ξενοδοχείο AIROTEL GALAXY 4* με ημιδιατροφή

 • 3 διανυκτερεύσεις στη Σαμοθράκη στο Nikki Βeach Hotel 3* με πρωινό

 • 2 διανυκτερεύσεις στη Θάσο στο πολυτελές ξενοδοχείο Blue Dream Palace 4* με πρωινό

 • Μίσθωση τοπικού πούλμαν για τη μεταφορά μας στην παραλία της Παχιάς Άμμου στη Σαμοθράκη

 • Παραδοσιακό γεύμα (ντόπιο κατσικάκι) σε ταβέρνα στον Προφήτη Ηλία Σαμοθράκης

 • Ναυλωμένο σκάφος για ολοήμερη κρουαζιέρα στη Θάσο με γεύμα  (καιρού επιτρέποντος)

 • Συνολικά περιλαμβάνονται 5 γεύματα ως άνωθι

 • Είσοδοι μουσειακών χώρων

 • Συνοδός του γραφείου μας (Αθηνά Μάργαρη)

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • ΦΠΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Aλεξ/πολη -  Σαμοθράκη - Aλεξ/πολη

03 SEP     ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ  (F/B)  15.30   17.20
06 SEP     ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ  (F/B)   16.30  18.20

 

Κεραμωτή - Θάσος  - Κεραμωτη
07 SEP     THASSOS FERRIES (F/B)         09.00  09.45
09 SEP     THASSOS FERRIES(F/B)          20.30  21.15

800EUR

το άτομο (σε δίκλινο)

+150EUR

μονόκλινο

1/3

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Θα τηρηθούν όλα τα μετρά ασφαλείας για τον COVID-19.

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω του COVID-19 θα γίνει πλήρης

επιστροφή χρημάτων.

Samothraki

Πανεπιστημίου 59 & Μπενάκη (ΣΤΟΑ ΦΙΞ, 3ος όροφος) | 105 64 | Αθήνα


210-32 48 947, 210-32 10 100, fax: 210-32 48 948 | info@margaristravel.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

 • @margaristravel