top of page
Image by Daniel Seßler

ΡΑΒΕΝΝΑ & ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ
ΕΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΙΑ - ΜΑΡΚΕ - ΟΥΜΠΡΙΑ - ΛΑΤΙΟ

8

26 Απριλίου - 04 Μαϊου 2023 | ημέρες 9

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Με χαρά σας παρουσιάζουμε ένα ειδικό πρόγραμμα στην κεντρική Ιταλία που έχει ως κύριο στόχο την ξενάγησή μας στα μνημεία της Ραβέννας από τον Δρα Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Σταύρο Ι. Αρβανιτόπουλο. Πέραν τούτου έχουμε σχεδιάσει μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή που ξεκινάει από την Εμίλια-Ρομάνια (Μπολόνια, Ραβέννα, Ρίμινι) και καταλήγει στο Λάτιο (Βιτέρμπο, Καπραρόλα) διασχίζοντας τις περιφέρειες Μάρκε (Ουρμπίνο) και Ούμπρια (Περούτζια, Ασίζη, Γκούμπιο, Σπέλο, Μοντεφάλκο, Σπολέτο, Ορβιέτο). Στο οδοιπορικό αυτό περιλαμβάνονται ξεναγήσεις σε σπουδαία μνημεία διαφορετικών περιόδων, επισκέψεις σε γραφικά χωριά, σπάνιες φυσιολατρικές διαδρομές στην καρδιά της Ιταλίας(Απέννινα Όρη) και κάποιες εκπλήξεις που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα. Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα ξενοδοχεία της εκδρομής είναι πολυτελή και ότι θα χωριστούμε σε δύο ξενοδοχεία στην Περούτζια βάσει του τύπου του δωματίου (μονόκλινα/δίκλινα) λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας τη συγκεκριμένη περίοδο (high season).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


1.ΑΘΗΝΑ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ : 26.04 Τε
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση κατ’ ευθείαν για Bologna. Άφιξη στην πόλη και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και σε επιλεγμένα μνημεία: στην κολοσσιαία, ημιτελή βασιλική του Αγίου Πετρωνίου (14ος-16ος αι.), το αριστουργηματικό Archiginnasio (1562-1563), έδρα του αρχαιότερου Πανεπιστημίου του Δυτικού κόσμου, το συγκρότημα του Αγίου Στεφάνου ή των Επτά Εκκλησιών, όπως διαμορφώθηκε με συνεχείς προσθήκες και επεμβάσεις από τον 4ο ως τον 20ό αι., τη βασιλική του Αγίου Δομηνίκου, όπου ο τάφος του αγίου, πρότυπο για τους απανταχού ναούς του τάγματος των Δομηνικανών (13ος αι.), τους εντυπωσιακού ύψους πύργους των οικογενειών Asinelli και Garisenda (12ος αι.).

2.ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΡΑΒΕΝΝΑ : 27.04 Πε
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Ραβέννα, επί αιώνες αυτοκρατορική πρωτεύουσα σε αντικατάσταση της ταχύτατα παρακμάζουσας Ρώμης. Γνωριμία με τα μνημεία της πόλης, βέλτιστα δείγματα της αυτοκρατορικής τέχνης (αρχιτεκτονικής, ζωγραφικής, γλυπτικής) του 5ου και 6ου αι. (μνημείa Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO): τον ιουστινιάνειο Άγιο Απολλινάριο in Classe, το μαυσωλείο του Θεοδωρίχου (έξοχο δείγμα  οστρογοτθικής τέχνης και τεχνικής του 6ου αι.), τον Άγιο Απολλινάριο το Νέο (με την περίφημη ψηφιδωτή πομπή των μαρτύρων) και τα κατάλοιπα του παρακειμένου «ανακτόρου του Θεοδωρίχου».

3.ΡΑΒΕΝΝΑ : 28.04 Πα
Μετά το πρωινό συνέχεια της περιήγησης στα μνημεία της παλαιοχριστιανικής περιόδου: στον Άγιο Ιωάννη Ευαγγελιστή, το βαπτιστήριο των Αρειανών, το μαυσωλείο της Galla Placidia, τον Άγιο Βιτάλιο, το βαπτιστήριο των Ορθοδόξων και το Αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο (Αγίου Ανδρέα), το Εθνικό και το Αρχιεπισκοπικό Μουσείο, όπου εκτίθενται τεκμήρια της μακραίωνης ιστορίας της πόλης (γλυπτά, εικόνες, έργα μικροτεχνίας, ο περίφημος ελεφαντοστέινος θρόνος του Μαξιμιανού).

4.ΡΑΒΕΝΝΑ - ΡΙΜΙΝΙ - ΟΥΡΜΠΙΝΟ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ : 29.04 Σα
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Rimini, όπου θα αποτίσουμε φόρο τιμής στο κοιμητήριο των πεσόντων της θρυλικής Γ’ Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας, η δράση της οποίας υπήρξε καθοριστική για την κατάληψη της πόλης από τους Συμμάχους το Σεπτέμβριο του 1944. Στη συνέχεια ξενάγηση στον καθεδρικό ναό (Tempio Malatestiano), ανακαινισμένο στα μέσα του 15ου αι. από τον L.B. Alberti, όπου φυλάσσονται τα οστά του Πλήθωνος. Μετάβαση στο Urbino, άρτια σωζόμενο μεσαιωνικό οικισμό (μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) σε έξοχο περιβάλλον, γενέτειρα του Raffaello. Ξενάγηση στο Palazzo Ducale. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα γοητευτικά στενά, τις πλατείες, την οικία του Raffaello. Μεταφορά στην Perugia και διανυκτέρευση.

5.ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ : 30.04 Κυ
Μετά το πρωινό γνωριμία με την Perugia, πόλη με πλούσιο παρελθόν, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει στο ιστορικό της κέντρο παρά την αλματώδη ανάπτυξη του 20ού αι. Περιήγηση στα μνημεία του κεντρικού άξονα (Corso Vannucci): στο Palazzo dei Priori, που στεγάζει από το 1457 το Collegio del Cambio -με την κατάγραφη με έργα του επιφανέστερου τέκνου της Perugia, του Pietro Vannucci (Perugino), αίθουσα ακροάσεων- και από το 1879 την Εθνική Πινακοθήκη της Umbria, όπου μέσα από τα έργα ζωγραφικής, κεραμικής, γλυπτικής, μικροτεχνίας, μεταλλοτεχνίας παρακολουθεί ο επισκέπτης την εξέλιξη της τέχνης από το 13ο ως το 18ο αι. Στάση στην Piazza IV Novembre και τη ρωμανική Fontana Maggiore του 1278 και επίσκεψη στον S. Michele Arcangelo, παλαιοχριστιανική ροτόντα με γοτθικά στοιχεία του 14ου αι.


6.ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΣΠΕΛΟ - ΜΟΝΤΕΦΑΛΚΟ - ΣΠΟΛΕΤΟ - ΤΟΝΤΙ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ : 01.05 Δε
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Spello, επίσκεψη στη Santa Maria Maggiore, με πλούσιο εξωτερικό και εσωτερικό διάκοσμο και τοιχογραφίες του Pinturicchio (1500), καθώς και στην υστερορρωμαϊκή Villa dei mosaici, διακοσμημένη με εξαιρετικής ποιότητας ψηφιδωτά δάπεδα στα 10 από τα 20 ως τώρα αποκαλυφθέντα δωμάτια. Μετάβαση στο Montefalco και επίσκεψη στο ναό του Museo di San Francesco (1335-1338), με τοιχογραφίες του 15ου αι., κορυφαία έργα του Benozzo Gozzoli. Μετάβαση στο Spoleto και επίσκεψη με στάσεις στα σημαντικότερα μνημεία του ρωμαϊκού, μεσαιωνικού και αναγεννησιακού παρελθόντος του: την Casa Romana, την Ponte delle Torri, το ναό του San Salvatore. Επιστροφή στην Perugia με ενδιάμεση στάση στο Todi, ορεινή πολιτεία με έντονο μεσαιωνικό χαρακτήρα.

7.ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΑΣΙΖΗ - ΓΚΟΥΜΠΙΟ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ : 02.05 Τρ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Assisi και περιήγηση στη θαυμάσια διατηρημένη μεσαιωνική πολιτεία και στη διώροφη βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου, χαρακτηριστικό έργο της μετάβασης από τη ρωμανική στη γοτθική αρχιτεκτονική, έργο-σταθμό στην εξέλιξη της θρησκευτικής ζωγραφικής του Λατινικού κόσμου, με τοιχογραφίες των τελευταίων δεκαετιών του 13ου αι. από τον Cimabue και το Giotto (μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO). Μετάβαση στο Gubbio, περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και επίσκεψη στο επιβλητικό Palazzo dei Consoli (14ος αι.), έδρα των αρχών της μεσαιωνικής πόλης-κράτους, που από το 1909 στεγάζει τις συλλογές του Δημοτικού Μουσείου. Επιστροφή στην Perugia και διανυκτέρευση.

8.ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΟΡΒΙΕΤΟ - ΜΠΑΝΙΟΡΕΤΖΙΟ - ΒΙΤΕΡΜΠΟ : 03.05 Τε
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Orvieto, μέσα από την κοιλάδα του Τίβερη, με θέα στη λίμνη Corbara. Ξενάγηση στον περίφημο καθεδρικό της πόλης (14ος αι.), κοσμημένο με εξαιρετικά γλυπτά και τοιχογραφίες του Luca Signorelli. Περιήγηση στην πόλη και στη συνέχεια αναχώρηση για το Bagnoregio, οικισμό με μεσαιωνικές οικίες και αναγεννησιακούς ναούς, κτισμένο σε μοναδικής σπανιότητας και ομορφιάς σημείο, προσιτό σήμερα μόνο μέσω τοξωτής πεζογέφυρας. Μετάβαση στο Viterbo και διανυκτέρευση.

9.ΒΙΤΕΡΜΠΟ - ΚΑΠΡΑΡΟΛΑ - ΡΩΜΗ : 04.05 Πε
Μετά το πρωινό ξενάγηση στο Viterbo, έδρα 9 Παπών κατά το διάστημα 1257-1281. Επίσκεψη στο ανάκτορο (Palazzo dei Papi) και περιήγηση στην πόλη. Μετάβαση στην Caprarola, επίσκεψη στη μεγαλειώδη πενταγωνική Villa Farnese, από τα αριστουργήματα του μανιερισμού, που σχεδίασε ο G.B. da Vignola για τον καρδινάλιο Alessandro Farnese. Μεταφορά στη Ρώμη και πτήση για την Αθήνα. 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ –  ΜΠΟΛΟΝΙΑ / ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ με Aegean Airlines.

 • Όλοι οι φόροι αεροδρομίων

 • 9 Διανυκτερεύσεις σε κεντρικά ξενοδοχεία 4* και 5* με πρωινό

 • 3 Γεύματα στα ξενοδοχεία της Ραβέννας και του Βιτέρμπο (27.04, 28.04, 03.05)

 • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν κάθε μέρα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Όλες οι είσοδοι/δραστηριότητες του προγράμματος

 • Αρχηγός του γραφείου μας (Δημήτρης Μάργαρης)

 • Ασύρματο σύστημα ξενάγησης καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 • Εξουσιοδοτημένος τοπικός ξεναγός όπου χρειάζεται

 • Ταξιδιωτικό υλικό για την εκδρομή

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Πρόσθετη ταξιδιωτική ασφάλεια με Interamerican

 • Φ.Π.Α.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Aθήνα - Μπολόνια

Α3 682    26 APR        ATH     BLQ      08.15     09.30  

 

Ρώμη - Αθήνα

Α3 655     04 MAY       FCO    ATH      18.20     21.15

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: STARHOTEL EXCELSIOR  4* SUP (KΕΝΤΡΙΚΟ)
ΡΑΒΕΝΝΑ:    HOTEL NH RAVENNA 4* (KΕΝΤΡΙΚΟ)
ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ:  SINA BRUFANI 5* (ΚΕΝΤΡΙΚΟ | ΔΙΚΛΙΝΑ)
                    LA ROSETTA 4* (ΚΕΝΤΡΙΚΟ | ΜΟΝΟΚΛΙΝΑ)       
ΒΙΤΕΡΜΠΟ:  
TERME SALUS 4* SUP (SPA HOTEL)

2150EUR το άτομο (σε δίκλινο)

+250EUR μονόκλινο

Image by Daniel Seßler
1.ΑΘΗΝΑ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ : 26.04 Τε
2.ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΡΑΒΕΝΝΑ : 27.04 Πε
3.ΡΑΒΕΝΝΑ : 28.04 Πα
4.ΡΑΒΕΝΝΑ - ΡΙΜΙΝΙ - ΟΥΡΜΠΙΝΟ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ : 29.04 Σα
5.ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ : 30.04 Κυ
6.ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΣΠΕΛΟ - ΜΟΝΤΕΦΑΛΚΟ - ΣΠΟΛΕΤΟ - ΤΟΝΤΙ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ : 01.05 Δε
7.ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΑΣΙΖΗ - ΓΚΟΥΜΠΙΟ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ : 02.05 Τρ
8.ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΟΡΒΙΕΤΟ - ΜΠΑΝΙΟΡΕΤΖΙΟ - ΒΙΤΕΡΜΠΟ : 03.05 Τε
9.ΒΙΤΕΡΜΠΟ - ΚΑΠΡΑΡΟΛΑ - ΡΩΜΗ : 04.05 Πε
bottom of page