top of page

ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΣΤΗ ΛΑΠΩΝΙΑ & ΣΤΑ ΛΟΦΟΤΕΝ
(ΣΟΥΗΔΙΑ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ)

07 - 14 Μαρτίου 2024 | ημέρες 8

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Πρόκειται για μία πρωτότυπη 8ήμερη εκδρομή στην Λαπωνία που συνδυάζει ποικιλόμορφα τοπία της βόρειας Σουηδίας και της βόρειας Νορβηγίας με κύριο στόχο να απολαύσουμε το Βόρειο Σέλας. Πέρα από το Βόρειο Σέλας, όμως, αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις και εκδρομές δεδομένου ότι η διάρκεια της ημέρας ξεπερνάει τις 10 ώρες κατά τη χρονική περίοδο του ταξιδιού μας. Αξιοποιώντας το φως της ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε περιπατητική ξενάγηση στην Στοκχόλμη και υπέροχες φυσιολατρικές διαδρομές στα χιονισμένα τοπία της Λαπωνίας και των νήσων Λοφότεν. Η χειμερινή αυτή εξερεύνηση εμπλουτίζεται με αξέχαστες εμπειρίες, όπως κρουαζιέρα με το διάσημο Hurtigruten από το Τρόμσο μέχρι το Σβόλβαερ διασχίζοντας τα νησιά Βεστερόλεν, κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στον παγωμένο Βοθνιακό Κόλπο, δείπνο σε παρατηρητήριο Βόρειου Σέλαος στις Σκανδιναβικές Άλπεις, βόλτα με χάσκι ή snowmobile, επίσκεψη στο Αρκτικό Πάρκο Άγριας Ζωής, επίσκεψη σε Φάρμα Ταράνδων (λαογραφικό μουσείο Σάμι) και επίσκεψη στο Ice Hotel!! Αξίζει να σημειωθεί ότι το οδοιπορικό μας στις άγριες ομορφιές της βόρειας Σκανδιναβίας κατά το τέλος του αρκτικού χειμώνα θα συνδυαστεί με διαμονές στα καλύτερα ξενοδοχεία που υπάρχουν σε κάθε περιοχή!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


1. ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΛΟΥΛΕΟ : 07.03 Πε

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος στις 06.30 και απευθείας πτήση με Aegean για Στοκχόλμη στις 08.55. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης στις 11.40 και επιβίβαση στο πούλμαν για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Σουηδίας. Περιπατητική ξενάγηση στο κέντρο της Στοκχόλμης για να θαυμάσουμε τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης και να καταλήξουμε στην πλατεία της παλιάς πόλης (Gamla Stan) με τους λιθόστρωτους δρόμους και τα πολύχρωμα κτήρια 17ου και 18ου αιώνα, όπου βρίσκεται και το Μουσείο Βραβείων Νόμπελ. Ελεύθερος χρόνος για επιπλέον βόλτες ή φαγητό και το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, από όπου θα πετάξουμε με την Scandinavian Airlines για την πρωτεύουσα της βορειότερης κομητείας της Σουηδίας, το Luleå, το οποίο είναι κτισμένο στις ακτές του Βοθνιακού κόλπου (ο μεγαλύτερος κόλπος της Ευρώπης), το βόρειο τμήμα του οποίου παγώνει πέντε μήνες τον χρόνο λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι.

 

2. ΛΟΥΛΕΟ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ – ΚΙΡΟΥΝΑ : 08.03 Πα

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Axelsvik, κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία, όπου θα επιβιβαστούμε στο παγοθραυστικό Polar Explorer για μια μοναδική 3ωρη κρουαζιέρα. Μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη, αφού θα μας δοθεί η ευκαιρία να κολυμπήσουμε με ειδική προστατευτική στολή στα παγωμένα νερά του Βοθνιακού κόλπου και να περπατήσουμε πάνω στον πάγο. Επιπλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το μηχανοστάσιο, τη γέφυρα του πλοίου και να παρακολουθήσουμε ενημερωτικό βίντεο για την ιστορία και τα χαρακτηριστικά των παγοθραυστικών. Μια πανέμορφη διαδρομή στην ενδοχώρα της Σουηδικής Λαπωνίας θα μας φέρει βόρεια του αρκτικού κύκλου ενισχύοντας τις πιθανότητες θέασης του Βόρειου Σέλαος με τελικό προορισμό την Kiruna (Giron στην γλώσσα των Σαάμι), την πόλη που οφείλει την ύπαρξή της στην εκμετάλλευση των μεγαλύτερων κοιτασμάτων σιδήρου στον κόσμο, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

3. ΚΙΡΟΥΝΑ - ΑΜΠΙΣΚΟ - ΜΠΙΟΡΚΛΙΝΤΕΝ: 09.03 Σα 

Σήμερα θα συνεχίσουμε το ταξίδι μέσα στα δάση της Βόρειας Σουηδίας με κύριες στάσεις στο Jukkasjärvi και το Abisko πριν καταλήξουμε στο Bjorkliden, λίγο πριν τα σύνορα με την Νορβηγία. Αρχικά, θα επισκεφθούμε φάρμα χάσκι, όπου εκτός από την γνωριμία μας με τα ιδιαίτερα αυτά ζώα, θα έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε μεταξύ βόλτας με έλκηθρο χάσκι και βόλτας με snowmobile!! Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε ένα υπαίθριο λαογραφικό μουσείο των Σάμι, στο οποίο βρίσκεται φάρμα ταράνδων. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να ταΐσουμε αυτό το ιερό ζώο των Σάμι, το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο της κουλτούρας αυτής της γηγενούς και αρχαίας φυλής. Επόμενη στάση στο περίφημο Ice Hotel, το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο φτιαγμένο από πάγο, το οποίο χτίζεται από την αρχή κάθε χρόνο με τον πάγο του γειτονικού ποταμού. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πολλά δωμάτια διαφορετικά μεταξύ τους που είναι διακοσμημένα με εξαιρετικά γλυπτά και έπιπλα από πάγο! Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Abisko, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για την θέαση το Βόρειου Σέλαος!! Στην περιοχή αυτή επικρατεί το ξηρότερο κλίμα της Σουηδίας που είναι το πλέον κατάλληλο για την παρατήρηση αυτού του φαντασμαγορικού φυσικού φαινομένου. Ως εκ τούτου, έχουμε επιλέξει να πραγματοποιήσουμε μια μοναδική επίσκεψη στο εξειδικευμένο παρατηρητήριο Βόρειου Σέλαος, Aurora Sky Station. Θα πάρουμε τους αναβατήρες(lift) για να σκαρφαλώσουμε τις Σκανδιναβικές Άλπεις, όπου βρίσκεται το παρατηρητήριο στα 900 μέτρα υψόμετρο και θα απολαύσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα με πιάτα λαπωνικής και σκανδιναβικής κουζίνας. Μεταφορά στο γειτονικό Björkliden για διανυκτέρευση.

 

4. ΜΠΙΟΡΚΛΙΝΤΕΝ - ΤΡΟΜΣΟ: 10.03 Κυ

Αφήνοντας πίσω μας τις Σκανδιναβικές Άλπεις θα περάσουμε στην Νορβηγία και θα κατευθυνθούμε βόρεια με τελικό προορισμό το Tromsø. Ενδιάμεση στάση στο Αρκτικό Πάρκο Άγριας Ζωής (Polar Park), όπου θα δούμε από κοντά τα θηλαστικά της πολικής ζώνης στο φυσικό τους περιβάλλον (αρκούδες, λύκους, ελάφια, λύγκες, άλκες κ.ά.). Το Tromsø, η μεγαλύτερη πόλη του Νορβηγικού Βορρά, είναι κτισμένη πάνω σε νησί, το οποίο ενώνεται με γέφυρα με την ενδοχώρα, βρίσκεται αρκετά βόρεια από τον αρκτικό κύκλο και αποτελεί έναν ακόμη ιδανικό προορισμό για την παρατήρηση του Βόρειου Σέλαος. Θα πραγματοποιήσουμε περιπατητική ξενάγηση για να ανακαλύψουμε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Νορβηγίας που ξεχωρίζει για το αλιευτικό παρελθόν της και τις ζωντανές παμπ της. Τακτοποίηση και ξεκούραση σε κεντρικό ξενοδοχείο και λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο Hurtigruten, το οποίο θα δέσει πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Οι καμπίνες μας είναι εξοπλισμένες με σύστημα αφύπνισης σε περίπτωση εμφάνισης του Βόρειου Σέλαος. 

 

5. ΤΡΟΜΣΟ – ΣΒΟΛΒΑΕΡ  (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΟΥΡΤΙΓΚΡΟΥΤΕΝ)  : 11.03 Δε

Σήμερα πλέουμε με το θρυλικό πλοίο Hurtigruten, το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια κατά μήκος της νορβηγικής ακτογραμμής εδώ και 130 χρόνια !! Η λειτουργία του Hurtigruten ξεκινάει το 1893 με σκοπό την διευκόλυνση της επικοινωνίας 34 περιοχών και την ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών. Μια μαγευτική διαδρομή μέσα από τα νορβηγικά φιόρδ θα μας χαρίσει όμορφες εικόνες διασχίζοντας το αρχιπέλαγος Vesterålen με κατάληξη τα νησιά Lofoten και την πρωτεύουσα τους, το Svolvaer, όπου θα αποβιβαστούμε το απόγευμα για να μεταφερθούμε στο κεντρικό ξενοδοχείο μας.
 

6. ΣΒΟΛΒΑΕΡ (ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ) : 12.03 Τρ 

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία των νήσων Lofoten, τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να αντικρίσουμε χιονισμένα.  Το αρχιπέλαγος Lofoten ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά του τοπίου του με τις απότομες βραχώδεις πλαγιές που δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για μια οροσειρά που αναδύθηκε από την θάλασσα. Θα επισκεφθούμε γραφικά ψαροχώρια με τα χαρακτηριστικά κόκκινα ξύλινα σπίτια χτισμένα πάνω σε πασσάλους, τα οποία μαρτυρούν τη μακρά αλιευτική παράδοση των κατοίκων από την εποχή των Βίκινγκς. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει με  την επίσκεψή μας στο Μουσείο Lofotr Viking, λαογραφικό και ιστορικό μουσείο που αποτελεί ανακατασκευή μίας αρχοντικής κατοικίας του 5ου αιώνα μ.Χ., η οποία βασίστηκε σε ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών (1983) και θα μας αποκαλύψει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των Βίκινγκς. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε εντυπωσιακές φυσιολατρικές διαδρομές σε όλα τα κύρια νησιά του αρχιπελάγους και ενδιάμεσες στάσεις στα πιο όμορφα ψαροχώρια του αρχιπελάγους, όπως το  Nusfjord, το Reine  και το Å, το οποίο βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του συμπλέγματος. Θα έχουμε την ευκαιρία να δειπνήσουμε σε τοπικό εστιατόριο μακριά από τη φωτορύπανση επιδιώκοντας αυτή τη φορά να δούμε το Βόρειο Σέλας στις εσχατιές των Λοφότεν.  Επιστροφή στο Σβόλβαερ.

 

7. ΣΒΟΛΒΑΕΡ – ΟΣΛΟ (ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ) : 13.03 Τε

Μια ακόμη ημέρα που θα απολαύσουμε τη φυσική ομορφιά των Λοφότεν και των Βεστερόλεν πραγματοποιώντας μία εκπληκτική διαδρομή που θα μας περάσει πλάι σε φιόρδ και χιονισμένες βουνοκορφές, θα επιβιβαστούμε σε ferry μέχρι να φτάσουμε στo Stokmarknes για να επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο του Hurtigruten. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το μεγάλο λιμάνι του Harstad για να καταλήξουμε στο Evenes και να πάρουμε την πτήση μας για το Όσλο με την Scandinavian Airlines, όπου θα διανυκτερεύσουμε σε πολυτελές ξενοδοχείο του αεροδρομίου.
 

8. ΟΣΛΟ - ΑΘΗΝΑ : 14.03 Πε

Το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για Αθήνα με την Scandinavian Airlines μέσω Κοπεγχάγης.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean (Αθήνα – Στοκχόλμη)

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Scandinavian Airlines ( Όσλο - Αθήνα)

 • 2 εσωτερικές πτήσεις με Scandinavian Airlines (Στοκχόλμη – Λούλεο & Χάρσταντ - Όσλο)

 • Όλοι οι φόροι αεροδρομίων

 • Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν κάθε μέρα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος και δεδομένων των καιρικών συνθηκών της εκδρομής έχει προστεθεί επιπλέον διαμονή στο Τρόμσο ως σημείο ξεκούρασης πριν επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο Hurtigruten μετά τα μεσάνυχτα στις 11/03

 • 1 διανυκτέρευση σε καμπίνα στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Hurtigruten με πρωινό

 • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από την πρώτη μέρα στην Στοκχόλμη - 07/03

 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό (Polar Explorer) στον Βοθνιακό κόλπο - 08/03

 • Επίσκεψη και Φάρμα Χάσκις και δυνατότητα βόλτας με έλκηθρο Χάσκις ή Snowmobile - 09/03
  Για τη δραστηριότητα με τα snowmobiles ο οδηγός πρέπει να έχει δίπλωμα αυτοκινήτου

 •  Επίσκεψη σε υπαίθριο λαογραφικό μουσείο της φυλής Σαάμι (Φάρμα Ταράνδων) - 09/03

 • Επίσκεψη στο Ice Hotel – 09/03

 • Επίσκεψη και δείπνο στο παρατηρητήριο Βόρειου Σέλαος (Aurora Sky Station) - 09/03

 • Επίσκεψη στο Αρκτικό Πάρκο Άγριας Ζωής (Polar Park) - 10/03

 • Επίσκεψη στο Lofotr Viking Museum - 12/03

 • Επίσκεψη στο μουσείο Hurtigruten - 13/03

 • Συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας (Ιωάννα Μάργαρη)

 • Ταξιδιωτικό υλικό για την εκδρομή

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

 • Πρόσθετη ταξιδιωτική ασφάλεια με Interamerican

 • Φ.Π.Α   

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Aθήνα - Στοκχόλμη

A3 760      07 MAR   ATH     ARN    08.55     11.40
 

Όσλο - Αθήνα (μέσω Κοπεγχάγης)

SK  1461   14 MAR   OSL    CPH     06.05     07.20

SK  777    14 MAR   CPH    ATH     08.30     12.40

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Λουλεό:             QUALITY HOTEL 4*
Κιρούνα:           BEST WESTERN ARCTIC EDEN 4*
Μπιορκλίντεν: FJALLET HOTEL 4*

Τρόμσο:             RADISSON BLU 4*
Σβόλβαερ:        THON HOTEL LOFOTEN 4*

Όσλο:                RADISSON BLU GARDERMOEN 4*

3350EUR το άτομο (σε δίκλινο)

+550EUR μονόκλινο

1. ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΛΟΥΛΕΟ : 07.03 Πε
2. ΛΟΥΛΕΟ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ - ΚΙΡΟΥΝΑ : 08.03 Πα
3. ΚΙΡΟΥΝΑ - ΑΜΠΙΣΚΟ - ΜΠΙΟΡΚΛΙΝΤΕΝ: 09.03 Σα
4. ΜΠΙΟΡΚΛΙΝΤΕΝ - ΤΡΟΜΣΟ: 10.03 Κυ
5. ΤΡΟΜΣΟ – ΣΒΟΛΒΑΕΡ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΧΟΥΡΤΙΓΚΡΟΥΤΕΝ) : 11.03 Δε
6. ΣΒΟΛΒΑΕΡ (ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ) : 12.03 Τρ
7. ΣΒΟΛΒΑΕΡ (ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ) – ΟΣΛΟ : 13.03 Τε
8. ΟΣΛΟ - ΑΘΗΝΑ : 14.03 Πε
bottom of page