top of page
Image by Elle Leontiev

ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ
ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΟΜΠΑΜΠ - ΠΑΝΓΚΑΛΑΝΕΣ - ΣΑΙΝΤ ΜΑΡΙ

03 - 22 Σεπτεμβρίου 2023 | ημέρες 20

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Για φέτος έχουμε σχεδιάσει έναν πλήρη γύρο της Μαδαγασκάρης με στόχο να θαυμάσουμε τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα του ξεχωριστού αυτού νησιού και να ανακαλύψουμε τον πολύπλευρο πολιτισμό του. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο όπου θα έχουμε μια πρώτη επαφή με τον πολιτισμό των Μαλαγάσι. Κινούμενοι δυτικά, θα φτάσουμε ως την Μοροντάβα, το Δάσος Κιριντύ και τη διάσημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ, σήμα κατατεθέν της χώρας. Συνεχίζοντας με την ανατολική πλευρά τηε Μαδαγασκάρης, θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Αντασίμπε για να εξερευνήσουμε το τροπικό δάσος όπου κατοικούν 9 είδη λεμούριων, θα περιηγηθούμε μέσα από πλωτές διαδρομές στις λίμνες και τα κανάλια της περιοχής Πανγκαλάνες μέχρι την Τοαμασίνα προτού καταλήξουμε στο εξωτικό νησί Σαιντ Μαρί, διάσημο για το πειρατικό παρελθόν του και για τις μαγευτικές παραλίες του. Εκεί θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε το σπάνιο θέαμα της μετανάστευσης των μεγάπτερων φαλαινών (σαφάρι φαλαινας) που περνούν από τα στενά του Ινδικού Ωκεανού. Το ταξίδι μας θα συνεχιστεί στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού, στο Τουλεάρ και το γραφικό ψαροχώρι Ιφάτυ. Από εκεί θα διασχίσουμε οδικώς την ραχοκοκαλιά του νησιού, τον λεγόμενο “Δρόμο των Φυλών” που θα μας χαρίσει αξέχαστες εικόνες από την καθημερινή ζωή του ανθρώπινου μωσαϊκού της Μαδαγασκάρης. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε τον βοτανικό κήπο Αρμπορέτουμ Ντ’Αντσοκέυ, το Εθνικό Πάρκο Ζομπίτσε με την εξαιρετική βιοποικιλότητα και τους διάσημους λεμούριους “χορευτές” sifaka και φυσικά να διανυκτερεύσουμε στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με το απόκοσμο τοπίο και τους βραχώδεις σχηματισμούς του. Η διαδρομή στο κεντρικό τμήμα του νησιού θα μας περάσει από πόλεις όπως το Αμπαλαβάο, γνωστό για την παραγωγή χαρτιού Anteimoro, την Φιαναραντσόα με το αποικιακό στυλ της, την Αμποσίτρα, το Αντσιράμπε με τα εκατοντάδες πολύχρωμα τρίκυκλα pouss - pouss στους δρόμους του και το Αμπατολάμπυ, όπου παράγονται όλα τα αλουμινένια σκεύη της χώρας. Κατάληξή μας το Ανταναναρίβο για να γνωρίσουμε την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού Αμποχιμάγκα (UNESCO). Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδρομή πραγματοποιείται σε μία από τις καλύτερες περιόδους (high season), όπου θα έχουμε τον ιδανικό καιρό σε όλες τις διαφορετικές περιοχές του νησιού που θα κινηθούμε, όπως επίσης και πολλές πιθανότητες να πετύχουμε μία από τις σημαντικότερες ανιμιστικές τελετές που πραγματοποιούν οι ντόπιες φυλές για να τιμήσουν του προγόνους τους, Famadihana!! Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο ταξίδι πρόκειται για έναν μεγάλο και περιεκτικό γύρο του νησιού που απευθύνεται σε ταξιδιώτες που είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν κάποιες ανέσεις για να ανακαλύψουν μία από τις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής, όπου τα καταλύματα σε αρκετά μέρη δεν είναι υψηλών προδιαγραφών και το οδικό δίκτυο της χώρας όχι και τόσο καλό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. ΑΘΗΝΑ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ: Κυ 03.09
Συγκέντρωση στις 23.30 στο Ελ. Βενιζέλος και στις 02.05 θα πάρουμε την πτήση μας με την Ethiopian Airlines για το Ανταναναρίβο με ενδιάμεση στάση στην Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη στο Ανταναναρίβο στις 13.40. Σύντομη περιήγηση για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας.


2. ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΑΜΠΑΤΟΛΑΜΠΥ - ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ: Δε 04.09
Η περιήγησή μας στην Μαδαγασκάρη ξεκινάει ανηφορίζοντας στα υψίπεδα της χώρας. Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με της φυλές του νησιού και να γνωρίσουμε την κουλτούρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Πρώτη μας στάση στο Αμπατολάμπυ, γνωστό για την παραγωγή σκευών αλουμινίου, όπου θα παρακολουθήσουμε τους ντόπιους τεχνίτες να κατασκευάζουν μαρμίτες. Τελικός προορισμός μας το Αντσιράμπε, ίσως η πιο όμορφη πόλη της Μαδαγασκάρης, που φημίζεται για τα ιαματικά νερά της αλλά και τα αναρίθμητα πολύχρωμα τρίτροχα (pouss - pouss) που γεμίζουν τους δρόμους της. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3. ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ - ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ: Τρ 05.09
Σήμερα θα κατευθυνθούμε δυτικά πραγματοποιώντας μια μεγάλη διαδρομή μέσα από όμορφα και ανέγγιχτα τοπία με τελικό προορισμό την παραθαλάσσια πόλη της Μοροντάβα. Όσο κατηφορίζουμε, το τροπικό τοπίο των υψιπέδων θα εναλλάσσεται με αυτό της σαβάνας των πεδινών περιοχών. Αργά το απόγευμα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4. ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ - ΚΙΡΙΝTΥ - ΚΙΒΑΛΟ - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΠΑΟΜΠΑΜΠ -  ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ: Τε 06.09
Θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί για το Δάσος Κιριντί θα επισκεφθούμε το κοντινό ψαροχώρι Κιβάλο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την καθημερινή ζωή της φυλής Σακαλάβα Βέζο και να θαυμάσουμε το εντυπωσιακά μαγκρόβια δάση της περιοχής. Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε στην Προστατευόμενη Περιοχή του Δάσους Κιριντί για μία πρώτη κοντινή επαφή με την ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα της Μαδαγασκάρης. Το δάσος φιλοξενεί το μεγαλύτερο σαρκοφάγο θηλαστικό του νησιού, την φόσα καθώς και τον, ενδημικό στην συγκεκριμένη περιοχή, γιγάντιο αρουραίο της Μαδαγασκάρης. Στο δρόμο της επιστροφής προς την Μοροντάβα θα περιπλανηθούμε στην περίφημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ για να θαυμάσουμε τα γιγάντια δέντρα - σύμβολο της Μαδαγασκάρης - μοιάζουν να στέκονται με τις ρίζες απλωμένες στον ουρανό με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5. ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΑΝΤΑΣΙΜΠΕ: Πε 07.09
Το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε μια σύντομη βόλτα στην κοντινή παραλία. Στη συνέχεια θα πάρουμε την πτήση μας για Ανταναναρίβο και από εκεί θα μεταφερθούμε οδικώς στο Αντασίμπε.  Η διαδρομή θα μας οδηγήσει στο πιο υγρό τμήμα της χώρας μέσα από τα καταπράσινα τοπία της ανατολικής πλευράς που είναι γεμάτα με δάση και λίμνες. Άφιξη στο Αντασίμπε αργά το βράδυ και τακτοποίηση στο lodge μας.

6. ΑΝΤΑΣΙΜΠΕ (ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΑΣΙΜΠΕ & ΒΑΚΟΝΑ): Πα 08.09
Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Αντασίμπε, το οποίο περιλαμβάνει ένα τεράστιο τροπικό δάσος που φιλοξενεί εννέα διαφορετικά είδη λεμούριων με κορυφαίο όλων, τους «Indri Indri», τους μεγαλύτερους λεμούριους της Μαδαγασκάρης. Αυτό το καταφύγιο 150 τετραγωνικών χιλιομέτρων φιλοξενεί επίσης χαμαιλέοντες, τενρέκ και πολλές ποικιλίες πτηνών. Μετά την πεζοπορία, θα κάνουμε βόλτα στο χωριό Αντασίμπε, πατρίδα της δεύτερης μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας της χώρας, Μπετσιμισαράκα, το όνομα των οποίων σημαίνει “Οι Πολλοί Αχώριστοι”. Οι Μπετσιμισαράκα, που αποτελούν περίπου το δεκαπέντε τοις εκατό του πληθυσμού της Μαδαγασκάρης, ζουν κυρίως από την καλλιέργεια ρυζιού και βανίλιας, καθώς και από το ψάρεμα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την ιδιωτική προστατευόμενη περιοχή Vakona με το ξεχωριστό “νησί των λεμούριων”, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τρία ακόμα είδη λεμούριων. Επιστροφή στο lodge μας και διανυκτέρευση.


7. ΑΝΤΑΣΙΜΠΕ - ΜΑΝΑΜΠΑΤΟ - ΒΟΧΙΤΡΥ ΝΥ ΝΟΦΥ: Σα 09.09
Σήμερα θα συνεχίσουμε οδικώς ανατολικά με προορισμό το Μαναμπάτο, από όπου θα επιβιβαστούμε σε  πλοιάρια και θα μεταβούμε μέσω καναλιών στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου Πανγκαλάνες. Άφιξη στο lodge μας στις όχθες της λίμνης και διανυκτέρευση.

8.  ΒΟΧΙΤΡΥ ΝΥ ΝΟΦΥ (ΠΑΝΓΚΑΛΑΝΕΣ): Κυ 10.09
Αυτή η μέρα θα είναι αφιερωμένη στα κύρια αξιοθέατα της περιοχής τα οποία θα εξερευνήσουμε με πλοιάριο και πεζοπορώντας. Μία πλωτή περιήγηση ανάμεσα σε λίμνες και κανάλια θα μας φέρει στο δάσος Vohibola και στην ιδιωτική προστατευόμενη περιοχή Palmarium για να θαυμάσουμε την πλούσια και τόσο ξεχωριστή βλάστηση. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το κοντινό χωριό Andrakoditra, όπου θα ανακαλύψουμε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ντόπιων. Το βράδυ, θα έχουμε την ευκαιρία να αναζητήσουμε του ιδιόμορφους νυκτόβιους λεμούριους Aye Aye που ξεχωρίζουν για τα επιμηκυμένα δάχτυλα των «χεριών» τους. Επιστροφή στο lodge μας για διανυκτέρευση.

9. ΑΝΚΑΝΙΝ ΝΟΦΥ - ΚΑΝΑΛΙ ΠΑΓΚΑΛΑΝΕΣ - ΤΟΑΜΑΣΙΝΑ: Δε 11.09
Το πρωί θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το γαλήνιο τοπίο  της ξεχωριστής αυτής τοποθεσίας στις όχθες της λίμνης και στη συνέχεια θα πλεύσουμε μέσω του καναλιού Πανγκαλάνες προς τη δεύρερη μεγαλύτερη πόλη της Μαδαγασκάρης, Τοαμασίνα. Το κανάλι Πανγκαλάνες συνδέει μια σειρά ποταμών, υδάτινων οδών και ανθρωπογενών λιμνών διασχίζοντας την ανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης για απόσταση μεγαλύτερη των 600 χιλιομέτρων. Η διαδρομή θα μας χαρίσει αξέχαστες εικόνες από την φύση αυτής της πλευράς του νησιού αλλά και από την καθημερινή ζωή των Μαλαγάσι, αφού το κανάλι χρησιμοποιείται κυρίως για ψάρεμα και για πλωτές μεταφορές των ντόπιων. Άφιξη στην Τοαμασίνα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.


10. ΤΟΑΜΑΣΙΝΑ - ΜΑΧΑΜΠΟ - ΣΑΙΝΤ ΜΑΡΙ: Τρ 12.09
Πολύ νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο Μαχάμπο, όπου θα αφήσουμε το λεωφορείο μας και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί Σαίντ Μαρί, γνωστό και ως Nosy Boraha στη διάλεκτο Μαλαγάσι. Το νησί είναι ένας μοναδικός προορισμός που ξεχωρίζει για τις ατέλειωτες παραλίες του, τον κοραλλιογενή βυθό του, την εξαιρετικά πυκνή βλάστηση και τους δυσπρόσιτους κόλπους που υπήρξαν για χρόνια ορμητήρια πειρατών. Άφιξη στο νησί και μεταφορά στο παραλιακό ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα, θα εξερευνήσουμε τον νησί των πειρατών από άκρη σε άκρη, περνώντας από μικρά χωριά, φυσικές πισίνες, μαγκρόβια δάση και ορυζώνες. Θα περιηγηθούμε χρησιμοποιώντας τα τοπικά μέσω μεταφοράς, push push και bajaj και θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα κοιμητήριο πειρατών του 17ου & 18ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο & διανυκτέρευση.


11. ΣΑΙΝΤ ΜΑΡΙ: Τε 13.09
Η ημέρα είναι αφιερωμένη στο καταπράσινο νησί Ile Aux Nattes (Nosy Nato), στη νότια πλευρά του Σαιντ Μαρί, όπου θα φτάσουμε διασχίζοντας το στενό κανάλι που χωρίζει τα δύο νησιά με παραδοσιακά ξύλινα κανό. Θα εξερευνήσουμε αυτόν τον καταπράσινο παράδεισο με τις μοναδικές παραλίες και αφού περάσουμε από τον φάρο του νησιού θα καταλήξουμε στο “Λευκό Σπίτι” στο κέντρο του νησιού για μια σύντομη στάση και για να θαυμάσουμε την μοναδική πανοραμική θέα που προσφέρει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

12. ΣΑΙΝΤ ΜΑΡΙ: Πε 14.09
Πρωινό ελεύθερο για να απολαύσουμε την ηρεμία του νησιού, να κολυμπήσουμε στα καταγάλανα νερά του με τον εντυπωσιακό κοραλλιογενή βυθό. Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοα για  ένα μοναδικό σαφάρι φάλαινας στη δυτική πλευρά του νησιού, αφού το Σαιντ Μαρί θεωρείται το καλύτερο μέρος για την παρατήρηση μεγάπτερων φαλαινών. Το εντυπωσιακό θέαμα της τεράστιας μετανάστευσης φαλαινών λαμβάνει χώρα στο στενό της Μαδαγασκάρης κάθε χρόνο από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.


13. ΣΑΙΝΤ ΜΑΡΙ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ: Πα 15.09
Ελεύθερο πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για Ανταναναρίβο. Το απόγευμα, θα κάνουμε μία βόλτα στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης για να νιώσουμε τον παλμό της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

14. ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΤΟΥΛΕΑΡ - ΙΦΑΤΥ: Σα 16.09
Ξενάγηση στο Ανταναναρίβο όπου θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της πρωτεύουσας του νησιού. Η Τάνα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και σε διαφορετικά επίπεδα πάνω από τις λίμνες Ανόσι και Μασάι. Στην ξενάγηση μας θα θαυμάσουμε το Βασιλικό παλάτι, το παλάτι Ανταφιαβαράτρα - πρώην κατοικία του Πρωθυπουργού, την κεντρική πλατεία της πόλης, τον καθεδρικό ναό, την ιστορική πύλη της πόλης και πολλά άλλα. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο και θα πάρουμε την πτήση μας για Τουλεάρ. Άφιξη στο Τουλεάρ και μεταφορά στο παραλιακό ψαροχώρι Ιφάτυ. Τακτοποίηση στο παραλιακό ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

15. ΙΦΑΤΥ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΖΟΜΠΙΤΣΕ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ:  Κυ 17.09
Πρώτη στάση για σήμερα, ο βοτανικός κήπος Αρμπορέτουμ Ντ’Αντσοκέυ ο οποίος φιλοξενεί μια εξαιρετική συλλογή 900 φυτών, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ενδημικά είδη της Μαδαγασκάρης. Στη συνέχεια θα κινηθούμε ανατολικά προς την ενδοχώρα περνώντας από οικισμούς των φυλών Μπάρα, Μαχαφάλυ και Ανταντρόυ ανακαλύπτοντας έτσι διάφορες πτυχές της καθημερινής ζωής των ντόπιων. Στη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε του μοναδικούς τάφους των Μαχαφάλυ, που ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες διακοσμήσεις τους. Επόμενη στάση μας το Εθνικό Πάρκο Ζομπίτσε με τη μοναδική βιοποικιλότητα και τους λευκούς sifaka, γνωστούς και ως λεμούριους “χορευτές”. Τελικός προορισμός μας το περίφημο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους ιδιόμορφους βραχώδεις σχηματισμούς του. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας μέσα στο Εθνικό Πάρκο και διανυκτέρευση.


16. ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ: Δε 18.09
Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο. Η μοναδική γεωμορφολογία του το καθιστά δικαίως το πιο διάσημο αξιοθέaτo της Μαδαγασκάρης. Το πάρκο έχει έκταση περισσότερα από οκτακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ το σπάνιας ομορφιάς τοπίο του εναλλάσσεται ανάμεσα σε απόκοσμους βράχους, βαθιά φαράγγια, απέραντες πεδιάδες και καταρράκτες που καταλήγουν σε φυσικές “πισίνες”. Κατά την περιπλάνηση μας, εκτός από την πολυποίκιλη χλωρίδα και πανίδα θα συναντήσουμε τόπους ταφής της φυλής Μπάρα που κατοικεί παραδοσιακά στην περιοχή αλλά και παλαιότερους τόπους ταφής της φυλής Σακαλάβα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.


17. ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ - ΙΧΟΣΥ - ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΖΑ - ΑΜΠΑΛΑΒΑΟ - ΦΙΑΝΑΡΑΤΣΟΑ: Τρ 19.09
Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε προς το Ιχόσυ, τη de facto πρωτεύουσα της φυλής Μπάρα, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και την εκτροφή βοοειδών.  Επίσκεψη στην τοπική αγορά zebu και γνωριμία με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της φυλής. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από τις απέραντες σαβάνες του οροπεδίου Horombe πριν φτάσουμε στην Άντζα, ένα κοινοτικό πάρκο που ξεκίνησε την λειτουργία του από ντόπιους, με στόχο ένας μέρος του εισοδήματος να χρησιμοποιείται για τους μισθούς των δασκάλων στο τοπικό σχολείο. Θα περιηγηθούμε στο πάρκο για να παρατηρήσουμε από κοντά τους χαρακτηριστικούς λεμούριους με τις δακτυλιδωτές δίχρωμες ουρές (ring-tailed lemurs), γνωστούς στους ντόπιους ως maky. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για το Ambalavao όπου θα επισκεφθούμε μία τοπική βιοτεχνία για να μάθουμε πως παράγεται το χαρτί Anteimoro. Τελικός προορισμός η πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού με την ιδιαίτερη αποικιακή όψη, Φιαναραντσόα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.


18. ΦΙΑΝΑΡΑΤΣΟΑ - ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ - ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ: Τε 20.09
Σήμερα θα εξερευνήσουμε την παλιά πόλη της Φιαναραντσόα με τον έντονο πνευματικό χαρακτήρα και την ξεχωριστή αποικιακή αρχιτεκτονική της. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας, θα κινηθούμε βόρεια προς την Αμποσίτρα που ξεχωρίζει για τα περίτενχα ξυλόγλυπτα της φυλής Ζαφιμανίρυ. Διασχίζοντας τα κατάφυτα υψίπεδα της χώρας (περιοχές των φυλών Μερίνα και Μπετσιλέο) μέσα από ορυζώνες και ιδιαίτερους ορεινούς όγκους θα φτάσουμε στο Αντσιράμπε που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

19. ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ: Πε 21.09
Το πρωί θα περιπλανηθούμε στο κέντρο του Αντσιράμπε χρησιμοποιώντας το παραδοσιακό μέσο της πόλης, τα pouss - pouss και θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την φημισμένη τέχνη κατασκευής μινιατουρών από ανακυκλωμένα υλικά. Τελικός προορισμός μας το Ανταναναρίβο.

20. ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ (ΑΜΠΟΧΙΜΑΝΓΚΑ) - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΘΗΝΑ: Πα 22.09
Το πρωινό είναι αφιερωμένο στην Αμποχιμάνγκα (UNESCO), πρώτη πρωτεύουσα του νησιού, σύμβολο της πολιτιστικής ταυτότητας της φυλής των Μερίνα και το πιο σημαντικό και καλύτερα διατηρημένο μνημείο του προαποικιακού Βασιλείου των Μερίνα. Η περιοχή συνδέεται με έντονα αισθήματα εθνικής ταυτότητας για τους ντόπιους και διατηρεί τον πνευματικό και ιερό της χαρακτήρα τόσο στην τελετουργική πράξη όσο και στη λαϊκή φαντασία για τουλάχιστον τετρακόσια χρόνια. Μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο Ivato και πτήση στις 14.40 για Αθήνα μέσω Αντίς Αμπέμπα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. ΑΘΗΝΑ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ: Κυ 03.09
2. ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΑΜΠΑΤΟΛΑΜΠΥ - ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ: Δε 04.09
3. ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ - ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ: Τρ 05.09
4. ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ - ΔΑΣΟΣ ΚΙΡΙΝTΥ - ΚΙΒΑΛΟ - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΠΑΟΜΠΑΜΠ - ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ: Τε 06.09
5. ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΑΝΤΑΣΙΜΠΕ: Πε 07.09
6. ΑΝΤΑΣΙΜΠΕ (ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΑΣΙΜΠΕ & ΒΑΚΟΝΑ): Πα 08.09
7. ΑΝΤΑΣΙΜΠΕ - ΜΑΝΑΜΠΑΤΟ - ΒΟΧΙΤΡΥ ΝΥ ΝΟΦΥ: Σα 09.09
8. ΒΟΧΙΤΡΥ ΝΥ ΝΟΦΥ (ΠΑΝΓΚΑΛΑΝΕΣ): Κυ 10.09
9. ΑΝΚΑΝΙΝ ΝΟΦΥ - ΚΑΝΑΛΙ ΠΑΓΚΑΛΑΝΕΣ - ΤΟΑΜΑΣΙΝΑ: Δε 11.09
10. ΤΟΑΜΑΣΙΝΑ - ΜΑΧΑΜΠΟ - ΣΑΙΝΤ ΜΑΡΙ: Τρ 12.09
11. ΣΑΙΝΤ ΜΑΡΙ: Τε 13.09
12. ΣΑΙΝΤ ΜΑΡΙ: Πε 14.09
13. ΣΑΙΝΤ ΜΑΡΙ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ: Πα 15.09
14. ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΤΟΥΛΕΑΡ - ΙΦΑΤΥ: Σα 16.09
15. ΙΦΑΤΥ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΖΟΜΠΙΤΣΕ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ: Κυ 17.09
16. ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ: Δε 18.09
17. ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ - ΙΧΟΣΥ - ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΖΑ - ΑΜΠΑΛΑΒΑΟ - ΦΙΑΝΑΡΑΤΣΟΑ: Τρ 19.09
18. ΦΙΑΝΑΡΑΤΣΟΑ - ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ - ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ: Τε 20.09
19. ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ: Πε 21.09
20. ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ (ΑΜΠΟΧΙΜΑΝΓΚΑ) - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΘΗΝΑ: Πα 22.09

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΑΘΗΝΑ με Ethiopian Airlines

 • Εσωτερικές πτήσεις με Tsaradia Airlines (Σαιντ Μαρί - Ανταναναρίβο & Ανταναναρίβο - Τουλεάρ)

 • Charter πτήση με Tsaradia Airlines (Μοροντάβα - Ανταναναρίβο)

 • Όλοι οι φόροι αεροδρομίων

 • Όλες οι μετακινήσεις με mini bus (20 ατόμων) όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5*

 • 3 διανυκτερεύσεις σε παραλιακό resort 4*sup στο νησί Σαιντ Μαρί

 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4*

 • 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* sup

 • 4 διανυκτερεύσεις σε lodges

 • Ημιδιατροφή καθημερινά

 • Πλωτή μετακίνηση προς το νησί Σαιντ Μαρί

 • Πλωτή ξενάγηση στο κανάλι Πανγκαλάνες

 • Σαφάρι φάλαινας στο νησί Σαιντ Μαρί

 • Όλες οι είσοδοι στα Εθνικά Πάρκα

 • Βίζα Μαδαγασκάρης

 • Όλες οι δραστηριότητες/επισκέψεις του προγράμματος

 • Τοπικοί Ξεναγοί

 • Συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας (Δημήτρης Μάργαρης)

 • Ταξιδιωτικό υλικό για την εκδρομή

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Πρόσθετη ταξιδιωτική ασφάλεια με Interamerican

 • Φ.Π.Α.        

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Aθήνα - Ανταναναρίβο (μέσω Αντίς Αμπέμπα)

ET 765   03 SEP     ATH    ADD       02.05       06.55
ET 853   03 SEP     ADD    TNR       08.50       13.40

 

Ανταναναρίβο - Αθήνα (μέσω Αντίς Αμπέμπα)

ET 852   22 SEP     TNR    ADD       14.40       19.20

ET 764   22 SEP     ADD    ATH        23.30       04.30 (+1)

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ :            RADISSON BLU ANTANANARIVO 5*
ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ :                MENABE’L 3* SUP
ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ :                KIMONY RESORT 3* SUP
ΑΝΤΑΣΙΜΠΕ :                    INDRI LODGE
ΠΑΝΓΚΑΛΑΝΕΣ :              ONY HOTEL PANGALANES
ΤΟΑΜΑΣΙΝΑ :                   CALYPSO HOTEL & SPA 4*
ΣΑΙΝΤ ΜΑΡΙ :                   SOANAMBO 4* SUP
ΙΦΑΤΥ :                              LES DUNES D’IFATY 3* SUP
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ :   RELAIS DE LA REINE 3* SUP
ΦΙΑΝΑΡΑΤΣΟΑ :                ZOMATEL 3* SUP*

5400EUR το άτομο (σε δίκλινο)

+1000EUR μονόκλινο

Image by Elle Leontiev
bottom of page