Image by Bjørn Are With Andreassen

ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ

ΣΤΗ ΛΑΠΩΝΙΑ & ΣΤΑ ΛΟΦΟΤΕΝ
24 Φεβρουαρίου  - 03 Μαρτίου 2022 | ημέρες 8

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εκδρομή στην Αιθιοπία δε χρειάζεται εμβόλιο κίτρινου πυρετού ή οποιοδήποτε άλλο, αλλά συνίσταται αγωγή με χάπια για την ελονοσία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο γραφείο μας ή να συμβουλευτείτε κάποιο γιατρό.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Για αυτό τον χειμώνα έχουμε σχεδιάσει μία πρωτότυπη 8ήμερη εκδρομή στην Λαπωνία που συνδυάζει ποικιλόμορφα τοπία  της βόρειας Σουηδίας και της βόρειας Νορβηγίας με κύριο στόχο να απολαύσουμε το Βόρειο Σέλας. Για αυτό τον λόγο έχουν υπολογιστεί με λεπτομέρεια όλες οι παράμετροι που επηρεάζουν το φυσικό αυτό φαινόμενο ώστε να διασφαλίσουμε τις μέγιστες πιθανότητες θέασής του. Πέρα από το Βόρειο Σέλας, όμως, αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις και εκδρομές δεδομένου ότι η διάρκεια της ημέρας ξεπερνάει τις 9 ώρες κατά τη χρονική περίοδο του ταξιδιού μας. Αξιοποιώντας το φως της ημέρας θα πραγματοποιήσουμε μία ολοήμερη ξενάγηση στην Στοκχόλμη και υπέροχες φυσιολατρικές διαδρομές στα χιονισμένα τοπία της Λαπωνίας και των νήσων Λοφότεν. Η χειμερινή αυτή εξερεύνηση εμπλουτίζεται με αξέχαστες εμπειρίες όπως κρουαζιέρα με το Hurtigruten από το Τρόμσο μέχρι το Σβόλβαερ διασχίζοντας τα νησιά Βεστερόλεν, κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στον παγωμένο Βοθνιακό Κόλπο, δείπνο σε παρατηρητήριο Βόρειου Σέλαος στις Σκανδιναβικές Άλπεις, νυχτερινή βόλτα με χάσκι, δείπνο σε παραδοσιακή καλύβα των Σαάμι, επίσκεψη στο Αρκτικό Πάρκο Άγριας Ζωής και επίσκεψη σε παραδοσιακό οικισμό των Σαάμι (Φάρμα Ταράνδων)!! Αξίζει να σημειωθεί ότι το οδοιπορικό μας στις άγριες ομορφιές της βόρειας Σκανδιναβίας κατά το τέλος του αρκτικού χειμώνα θα συνδυαστεί με διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία που υπάρχουν σε κάθε περιοχή!!

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΛΟΥΛΕΟ : 24.02.22 Πε
Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος στις 07.00 και απευθείας πτήση με Aegean για Στοκχόλμη στις 09.00. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης στις 11.50 και επιβίβαση στο πούλμαν για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Σουηδίας στη χειμερινή της εκδοχή. Θα ξεκινήσουμε με μία πανοραμική ξενάγηση πόλεως για να γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατά της (Δημαρχείο, Νήσος Riddarholmen με τον ομώνυμο ναό, Κοινοβούλιο, Βασιλικό Παλάτι, κ.ά.) και θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βάσα, το οποίο στεγάζει το ομώνυμο πολεμικό πλοίο του 17ου αιώνα. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί με τον ναό Storkyrkan (παλαιότερη εκκλησία της Στοκχόλμης) και θα ολοκληρωθεί στην πλατεία της παλιάς πόλης (Gamla Stan) με τους λιθόστρωτους δρόμους και τα πολύχρωμα κτήρια 17ου και 18ου αιώνα, όπου βρίσκεται και το Μουσείο Βραβείων Νόμπελ. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης και το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, από όπου θα πετάξουμε με την Scandinavian Airlines για την πρωτεύουσα της βορειότερης κομητείας της Σουηδίας, το Luleå, το οποίο είναι κτισμένο στις ακτές του Βοθνιακού κόλπου (ο μεγαλύτερος και βορειότερος κόλπος της Ευρώπης), το βόρειο τμήμα του οποίου παγώνει πέντε μήνες τον χρόνο λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι.

2. ΛΟΥΛΕΟ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ - ΓΚΕΛΙΒΑΡΕ : 25.02.22 Πα
Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Axelsvik, κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία, όπου θα επιβιβαστούμε στο παγοθραυστικό Polar Explorer για μια μοναδική 3ωρη κρουαζιέρα. Μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη, αφού θα μας δοθεί η ευκαιρία να κολυμπήσουμε με ειδική προστατευτική στολή στα παγωμένα νερά του Βοθνιακού κόλπου και να περπατήσουμε πάνω στον πάγο. Επιπλέον, θα ξεναγηθούμε στο μηχανοστάσιο και στη γέφυρα του πλοίου και θα παρακολουθήσουμε ενημερωτικό βίντεο για την ιστορία των παγοθραυστικών. Μια τρίωρη διαδρομή στην ενδοχώρα της Σουηδικής Λαπωνίας θα μας φέρει βόρεια του αρκτικού κύκλου ενισχύοντας τις πιθανότητες θέασης του Βόρειου Σέλαος με τελικό προορισμό το Gällivare, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

3. ΓΚΕΛΙΒΑΡΕ - ΚΙΡΟΥΝΑ - ΑΜΠΙΣΚΟ - ΜΠΙΟΡΚΛΙΝΤΕΝ : 26.02.22 Σα
Σήμερα θα συνεχίσουμε το ταξίδι μέσα από τα δάση της Βόρειας Σουηδίας με κύρια στάση στην Kiruna (Giron στην γλώσσα των Σαάμι)  και κατάληξή μας στο Bjorkliden, λίγο πριν τα σύνορα με την Νορβηγία. Αρχικά, θα επισκεφθούμε τον παραδοσιακό οικισμό των Σαάμι για να γνωρίσουμε τον μοναδικό τρόπο ζωής τους και να επισκεφθούμε τις φάρμες Ταράνδων που αποτελούν βασικό στοιχείο της κουλτούρας αυτής της γηγενούς και αρχαίας φυλής. Επόμενη στάση στο περίφημο Ice Hotel, το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο φτιαγμένο από πάγο για να απολαύσουμε ένα ζεστό ρόφημα στο Ice Bar. Έπειτα, θα γνωρίσουμε την  Kiruna, την πόλη που οφείλει την ύπαρξή της στην εκμετάλλευση των μεγαλύτερων κοιτασμάτων σιδήρου στον κόσμο. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Abisko, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για την θέαση το Βόρειου Σέλαος!! Στην περιοχή αυτή επικρατεί το ξηρότερο κλίμα της Σουηδίας που είναι το πλέον κατάλληλο για την παρατήρηση αυτού του φαντασμαγορικού φυσικού φαινομένου. Ως εκ τούτου, έχουμε επιλέξει να πραγματοποιήσουμε μια μοναδική επίσκεψη στο εξειδικευμένο παρατηρητήριο Βόρειου Σέλαος, Aurora Sky Station. Θα πάρουμε τους αναβατήρες για να σκαρφαλώσουμε τις Σκανδιναβικές Άλπεις, όπου βρίσκεται το παρατηρητήριο στα 900 μέτρα υψόμετρο και θα απολαύσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα με πιάτα Λαπωνικής και Σκανδιναβικής κουζίνας. Μεταφορά στο γειτονικό Björkliden για διανυκτέρευση.

4. ΜΠΓΙΟΡΚΛΙΝΤΕΝ - ΤΡΟΜΣΟ: 27.02.22 Κυ
Αφήνοντας πίσω μας τις Σκανδιναβικές Άλπεις θα περάσουμε στην Νορβηγία και θα κατευθυνθούμε βόρεια με τελικό προορισμό το Tromsø. Ενδιάμεση στάση στο Αρκτικό Πάρκο Άγριας Ζωής (Polar Park), όπου θα δούμε από κοντά τα θηλαστικά της πολικής ζώνης στο φυσικό τους περιβάλλον (αρκούδες, λύκους, ελάφια, λύγκες, άλκες κ.ά.). Το Tromsø, η μεγαλύτερη πόλη του Νορβηγικού Βορρά, είναι κτισμένη πάνω σε νησί το οποίο ενώνεται με γέφυρα με την ενδοχώρα, βρίσκεται αρκετά βόρεια από τον αρκτικό κύκλο και αποτελεί έναν ακόμη ιδανικό προορισμό για την παρατήρηση του Βόρειου Σέλαος. Στην ξενάγησή μας θα γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούμε τον επιβλητικό Αρκτικό Καθεδρικό Ναό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. Η εκκλησία διαθέτει ένα χαρακτηριστικό λευκό χρώμα και μια επικλινή στέγη που παραπέμπει στο σχήμα των πάγων της Αρκτικής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κεντρικό μας ξενοδοχείο όπου θα πάρουμε τα δωμάτια μας για ολιγόωρη ξεκούραση καθώς μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία. Νυχτερινή επίσκεψη σε φάρμα χάσκις, η οποία περιλαμβάνει βόλτα με έλκηθρο στην χειμερινή αρκτική νύχτα για να συνεχίσουμε το κυνήγι για το Βόρειο Σέλας. Στη συνέχεια θα γευτούμε τον τοπικό μπακαλιάρο γύρω από τη φωτιά σε παραδοσιακή καλύβα των Σαάμι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο Hurtigruten, το οποίο θα δέσει ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο μας. Οι δίκλινες εξωτερικές καμπίνες μας θα είναι εξοπλισμένες με σύστημα αφύπνισης σε περίπτωση εμφάνισης του Βόρειου Σέλαος.

5. ΤΡΟΜΣΟ – ΣΒΟΛΒΑΕΡ  (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΟΥΡΤΙΓΚΡΟΥΤΕΝ): 28.02.22 Δε
Σήμερα πλέουμε με το θρυλικό πλοίο Hurtigruten, το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια κατά μήκος της Νορβηγικής ακτογραμμής εδώ και 130 χρόνια !! Η λειτουργία του ξεκινάει το 1893 με σκοπό την διευκόλυνση της επικοινωνίας 34 περιοχών και την ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών. Μια μαγευτική διαδρομή μέσα από στα νορβηγικά φιόρδ θα μας χαρίσει όμορφες εικόνες διασχίζοντας το αρχιπέλαγος Vesterålen με κατάληξη τα νησιά Lofoten και την πρωτεύουσα τους, το Svolvaer, όπου θα αποβιβαστούμε το απόγευμα για να μεταφερθούμε στο κεντρικό ξενοδοχείο μας.

6. ΣΒΟΛΒΑΕΡ (ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ): 01.03.22 Τρ
Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα απαράμιλλής ομορφιάς τοπία των νήσων Lofoten, τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να αντικρίσουμε χιονισμένα.  Το αρχιπέλαγος Lofoten ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά του τοπίου του με τις απότομες βραχώδεις πλαγιές που δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για μια οροσειρά που αναδύθηκε από την θάλασσα. Το μοναδικό αυτό τοπίο αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον με τις επισκέψεις μας στα γραφικά ψαροχώρια με τα χαρακτηριστικά κόκκινα ξύλινα σπίτια χτισμένα πάνω σε πασσάλους, τα οποία μαρτυρούν την μακρά αλιευτική παράδοση των κατοίκων από την εποχή των Βίκινγκς. Η πλήρης περιήγησή μας περιλαμβάνει εντυπωσιακές φυσιολατρικές διαδρομές σε όλα τα κύρια νησιά του αρχιπελάγους και ενδιάμεσες στάσεις στα πιο ξακουστά ψαροχώρια Nusfjord, Reine  και Å (το νοτιότερο άκρο του συμπλέγματος). Επιστρέφοντας στο Svolvaer  θα επισκεφθούμε το Μουσείο Lofotr Viking. Το λαογραφικό και ιστορικό  αυτό μουσείο αποτελεί ανακατασκευή μίας αρχοντικής κατοικίας του 5ου αιώνα μ.Χ., η οποία βασίστηκε σε ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών (1983) και θα μας αποκαλύψει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των Βίκινγκς.

7. ΣΒΟΛΒΑΕΡ - ΝΑΡΒΙΚ - ΚΙΡΟΥΝΑ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ: 02.03.22 Τε
Μια εκπληκτική διαδρομή μέσω Lofoten και Vesterålen θα μας περάσει πλάι σε φιόρδ και χιονισμένες βουνοκορφές μέχρι να φτάσουμε στο Νάρβικ, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Νορβηγίας, το οποίο αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο εξαγωγέα σιδήρου στο κόσμο. Εδώ καταλήγει ο σιδηρόδρομος Ofotbanen που μεταφέρει σιδηρομεταλλεύματα από την γειτονική πόλη της Σουηδίας, την Kiruna. Ολοκληρώνοντας έναν μεγάλο γύρο στην Βόρεια Σκανδιναβία θα επιστρέψουμε στην Kiruna για την απογευματινή μας πτήση για Στοκχόλμη με την Scandinavian Airlines. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου.

8. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΑΘΗΝΑ: 03.03.22 Πε
Μετά το πρόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την απευθείας πτήση μας για Αθήνα με την Aegean Airlines

* δυνατότητα να αφαιρεθούν δραστηριότητες για την μείωση του κόστους

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Scandinavian Αθήνα – Στοκχόλμη – Αθήνα

 • Όλοι οι φόροι αεροδρομίων

 • Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν κάθε μέρα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • 8 διανυκτερεύσεις σε 8 ημέρες σε πολύ κεντρικά ξενοδοχεία 4* (τα καλύτερα της περιοχής) + εν πλώ.
  Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος και δεδομένων των καιρικών συνθηκών της εκδρομής έχει προστεθεί επιπλέον διαμονή στο Τρόμσο ως σημείο ξεκούρασης πριν επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο Hurtigruten μετά τα μεσάνυχτα στις 27/02.

 • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από την Στοκχόλμη την πρώτη ημέρα.

 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό (Polar Explorer) στον Βοθνιακό κόλπο.

 • Επίσκεψη σε παραδοσιακό οικισμό της φυλής Σαάμι (Φάρμα Ταράνδων).

 • Επίσκεψη και ειδικό δείπνο στο παρατηρητήριο Βόρειου Σέλαος (Aurora Sky Station).

 • Επίσκεψη στο Αρκτικό Πάρκο Άγριας Ζωής (Polar Park).

 • Νυχτερινή επίσκεψη και ειδικό δείπνο σε Φάρμα Χάσκις.

 • Εισιτήρια για το κρουαζιερόπλοιο Hurtigruten  (ΤROMSO – SVOLVAER) σε 2κλινες εξωτ. καμπίνες με ημιδιατροφή (πρωινό & μεσημεριανό).

 • Οι είσοδοι στους επισκέψιμους μουσειακούς χώρους του προγράμματος

 • Συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας (Δημήτρης Μάργαρης)

 • Ταξιδιωτικό υλικό για την εκδρομή

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Επιπρόσθετη ασφάλεια ατυχημάτων με Interamerican με καλύψεις COVID-19

 • ΦΠΑ

Ο εμβολιασμός θα είναι προαπαιτούμενος για όλους τους συμμετέχοντες στην εκδρομή.
 

Θα τηρηθούν στο ακέραιο όλα τα μέτρα σχετικά με την COVID-19 για την ασφάλεια όλων των ταξιδιωτών.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Aθήνα -  Στοκχόλμη

A3 760       24 FEB      ATH   ARN     09.00   11.50

 

Στοκχόλμη - Αθήνα
A3 761       03 MAR     ARN  ATH      12.40   17.10

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Λουλεό :       ELITE STADSHOTELLET 4*(ΚΕΝΤΡΙΚΟ)
Γκελιβάρε:    GRAND HOTEL LAPLAND 4* (KENTΡΙΚΟ) 
Μπιορκλίντεν:  FJALLET HOTEL 4* (KENTΡΙΚΟ)
Τρόμσο:         CLARION HOTEL THE EDGE 4* (ΚΕΝΤΡΙΚΟ)
Σβόλαερ:       THON HOTEL LOFOTEN 4* (ΚΕΝΤΡΙΚΟ)

Στοκχόλμη:   RADISSON BLU ARLANDIA 4*  (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ)

3150EUR το άτομο (σε δίκλινο)*

+450EUR μονόκλινο

Image by Bjørn Are With Andreassen