Πανεπιστημίου 59 & Μπενάκη (ΣΤΟΑ ΦΙΞ, 3ος όροφος) | 105 64 | Αθήνα


210-32 48 947, 210-32 10 100, fax: 210-32 48 948 | info@margaristravel.gr

BΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

 • @margaristravel

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

21 - 24 Φεβρουαρίου 2020 | ημέρες 4

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εκδρομή στην Αιθιοπία δε χρειάζεται εμβόλιο κίτρινου πυρετού ή οποιοδήποτε άλλο, αλλά συνίσταται αγωγή με χάπια για την ελονοσία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο γραφείο μας ή να συμβουλευτείτε κάποιο γιατρό.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

 

Ο σύλλογος των Φίλων του Ιστορικού Αρχείου Νάουσας, ο οποίος ιδρύθηκε στις αρχές του 2018 με στόχο τη διάσωση και αξιοποίηση των πολυάριθμων τεκμηρίων της πλούσιας ιστορίας της Ηρωικής Πόλης, σας καλεί να ζήσετε την πόλη στην πιο γιορτινή της εποχή, τις αποκριές. Μια ευκαιρία να γνωρίστε τους ανοιχτόκαρδους ανθρώπους της, το εντυπωσιακό απώτερο και πρόσφατο παρελθόν της, την αρχιτεκτονική της κληρονομιά, τις μοναδικές γεύσεις των εδεσμάτων και των κρασιών της, το απαράμιλλο τοπίο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


1. ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΓΙΝΑ - ΝΑΟΥΣΑ : 21.02 ΠΑ
Αναχώρηση στις 8.00 για τη Βεργίνα με ενδιάμεσες στάσεις. Ξενάγηση στον τύμβο των βασιλικών τάφων και στο πρότυπο μουσείο που στεγάζεται σε αυτόν, με τα ευρήματα των ασύλητων τάφων, μέσα από τα οποία αναδεικνύεται ο καθημερινός βίος, τα ταφικά έθιμα, ο θεσμός της βασιλείας, η τέχνη του μακεδονικού κράτους στην ύστερη κλασσική περίοδο. Μετάβαση στη Νάουσα και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο εστιατόριο Αράζω... άρα ζω!, σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο, με εξαιρετική θέα στον κάμπο της Ημαθίας (προαιρετικό).

2. ΝΑΟΥΣΑ (3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ) : 22.02 ΣΑ
Μετά το πρωινό επίσκεψη στην έδρα του Συλλόγου των Φίλων και γνωριμία με το έργο και τους στόχους του Συλλόγου. Στη συνέχεια υποδοχή στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας και ξενάγηση στην περιώνυμη Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως “Ο Κυριακίδης”, η οποία συγκροτήθηκε από τους τόμους που διέσωσαν οι πρόσφυγες κατά τη μετεγκατάστασή τους στη Νάουσα το 1924. Αναχώρηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια και ανάβαση με τους αναβατήρες σε υψόμετρο 2.005μ. (σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο γραφικό Αρκοχώρι, τον πετρόκτιστο ορεινό οικισμό στις κατάφυτες πλαγιές του Βερμίου). Επιστροφή στη Νάουσα, ελεύθερο μεσημέρι. Το απόγευμα συμμετοχή σε ειδική βιωματική δράση για την κατανόηση της σημασίας και την κατασκευή του προσώπου, της χαρακτηριστικής προσωπίδας του εθίμου Μπούλες. Μετάβαση στις εγκαταστάσεις του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Βαένι Νάουσα, ξενάγηση στο οινοποιείο, το εμφιαλωτήριο και την κάβα και βραδινό γλέντι στους χώρους του, με πλούσιο μπουφέ, τον περίφημο Δαμασκηνό (παλαιωμένο καπνιστό οίνο Π.Ο.Π. Νάουσας) του Βαένι και ζωντανή μουσική.


3. ΝΑΟΥΣΑ : 23.02 ΚΥ
Μετά το πρωινό μετάβαση στην πόλη, όπου θα ζήσουμε το αναλλοίωτο στο χρόνο έθιμο με πρωταγωνιστές τους Γιανίτσαρους και τις Μπούλες: υποδοχή στα φιλόξενα σπίτια Ναουσαίων για να παρακολουθήσουμε βήμα-βήμα την τελετουργία του ντυσίματος των χορευτών του δρωμένου και την πάντοτε άκρως συγκινητική αναχώρησή τους, επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου καταλήγουν όλα τα μπουλούκια για να λάβουν την άδεια του άρχοντα της πόλης για την έναρξη της γιορτής, πορεία μέσα από τους δρόμους και τις παραδοσιακές συνοικίες της πόλης μαζί με τους χορευτές, ως την κατάληξή τους αργά το απόγευμα στην πλατεία των Αλωνίων. Ενδιαμέσως στάσεις για ξεκούραση και για επισκέψεις στους μεταβυζαντινούς ναούς του Αγίου Γεωργίου και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και στο περίφημο πάρκο της πόλης, με θέα στην πεδιάδα της Μακεδονίδος γης. Δείπνο σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης (προαιρετικό).

4. ΝΑΟΥΣΑ - ΑΘΗΝΑ : 24.02 ΔΕ
Μετά το πρωινό γνωριμία με τις ιστορικές συνοικίες της Νάουσας (Αλώνια, Πουλιάνα, Μπατάνια) και με την πλούσια βιομηχανική κληρονομιά της πόλης, που τη μετέτρεψε στο τέλος του 19ου και κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αι. σε “Μάντσεστερ των Βαλκανίων”. Επίσκεψη στη Σχολή του Αριστοτέλους στο Νυμφαίον, όπου μέσα σε παραδείσιο τοπίο, στους “κήπους του Μίδα” κατά τον Ηρόδοτο, όπου φύονταν τα περίφημα τριαντάφυλλα με τα 60 φύλλα, σώζονται τα κατάλοιπα του χώρου διδασκαλίας του Αλεξάνδρου και των ομηλίκων του γόνων ευγενών οικογενειών της Μακεδονίας από το μέγα φιλόσοφο. Αναχώρηση για την Αθήνα.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σύλλογο
των Φίλων του Ιστορικού Αρχείου Νάουσας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Υπηρεσίες πολυτελούς πούλμαν 50 θέσεων κάθε μέρα    

 • 3 Διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ΗOTEL DRIADES NAOUSSA

 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία

 • Ελαφρά γεύματα στα 3-5 Πηγάδια (22/2) και κατά την πορεία μέσα στην πόλη (23/2)

 • Ξενάγηση στο οινοποιείο του Βαένι Νάουσα και δείπνο με ζωντανή μουσική

 • Εκπαιδευτική δράση για τον πρόσωπο και τις Μπούλες

 • Εξουσιοδοτημένος τοπικός ξεναγός όπου χρειάζεται

 • Ασύρματο σύστημα ξενάγησης καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • ΦΠΑ

300EUR

το άτομο (σε δίκλινο)

+50EUR

μονόκλινο

1/3

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εκδρομή στην Αιθιοπία δε χρειάζεται εμβόλιο κίτρινου πυρετού ή οποιοδήποτε άλλο, αλλά συνίσταται αγωγή με χάπια για την ελονοσία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο γραφείο μας ή να συμβουλευτείτε κάποιο γιατρό.