Image by Jason Blackeye

ΚΥΘΗΡΑ - ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

16 - 21 Σεπτεμβρίου 2020 | ημέρες 6

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Τα Κύθηρα, γνωστά και ως Τσιρίγο ή νησί της Αφροδίτης, αποτέλεσαν διαχρονικά πηγή έμπνευσης καλλιτεχνών, ζωγράφων ποιητών και λογίων. Τόπος κατεξοχήν μαγικός με έντονα τα σημάδια της ιστορίας αλλά και του μύθου, διαμόρφωσε μια ιδιαίτερη κουλτούρα εξαιτίας των πολλών και ετερόκλητων κατακτητών που κατά καιρούς δέχτηκε. Στην εκδρομή αυτή έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε όλα τα σημαντικότερα στοιχεία του νησιού συνδυάζοντας τα ιστορικά, πολιτιστικά και φυσιολατρικά αξιοθέατα του νησιού με σκοπό να το γνωρίσουμε σε βάθος και να απολαύσουμε τις ομορφιές του. Επίσης, οι διαφορετικές διαδρομές που έχουμε επιλέξει μας δίνουν τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το πανέμορφο Γύθειο αλλά και τη μοναδική παραλία της Ελαφονήσου εμπλουτίζοντας έτσι το ταξίδι μας !!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1.ΑΘΗΝΑ – ΓΥΘΕΙΟ – ΚΥΘΗΡΑ : 16.09 Τε
Το πρωί θα αναχωρήσουμε από την Αθήνα για Κύθηρα με ενδιάμεσε στάσεις. Η πρώτη μας στάση θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Μαυροβουνίου (μπάνιο) και από εκεί θα μεταφερθούμε στο Γύθειο για ξενάγηση και μεσημεριανή στάση. Επιβίβαση στο πλοίο, το οποίο μετά από δύο ώρες θα μας φέρει στο Διακόφτι, το λιμάνι του νησιού με τα καταγάλανα νερά. Από εκεί θα κατευθυνθούμε στην γειτονική Αγία Μόνη, χτισμένη στην κορυφή ενός βουνού ατενίζοντας το Μυρτώο πέλαγος. Επόμενη στάση στο γραφικό χωριό Μητάτα, το οποίο είναι γνωστό για την όμορφη πλατεία του και την υπέροχη θέα σε μια καταπράσινη ρεματιά, το φαράγγι του Τσάκωνα και εν συνεχεία θα γνωρίσουμε το παραδοσιακό χωριό Αρωνιάδικα, το οποίο βρίσκεται στο πιο κομβικό σημείο του νησιού ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο, γι’ αυτό και η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ιδιαίτερη αφού έχει επιρροές τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από την Κρήτη. Τελικός προορισμός το Καψάλι και το πολυτελές ξενοδοχείο μας Porto Delfino με την εκπληκτική του θέα στη θάλασσα, μέσα από την οποία αναδύεται η Χύτρα.

2.ΚΥΘΗΡΑ (ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ) : 17.09 Πε
Η ημέρα αυτή θα ξεκινήσει με την περιήγησή μας στην πανέμορφη Χώρα των Κυθήρων, η οποία είναι πρωτεύουσα από το 1537 μετά την καταστροφή της Παλαιοχώρας και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της με την αρχιτεκτονική της, τα όμορφα αρχοντικά της, τα γραφικά στενοσόκακά της και το επιβλητικό ενετικό Κάστρο της, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Δίπλα στο Κάστρο θα κάνουμε βόλτα στο Μέσα Βούργο (μεσαιωνικό τμήμα της Χώρας) για να θαυμάσουμε τις ιστορικές βυζαντινές εκκλησίες και από το belvedere θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς το Καψάλι και τον Άγιο Ιωάννη εν Κρημνώ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων πριν επιστρέψουμε στο Καψάλι, από όπου θα πάρουμε καραβάκι (bottom glass) για να πλεύσουμε ως την Χύτρα με την εντυπωσιακή θαλασσοσπηλιά και στη συνέχεια να ανακαλύψουμε κάποιες από τις κρυφές νότιες παραλίες. Νωρίς το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο Λιβάδι που αποτελεί το εμπορικό κέντρο του Νότου, όπου κυριαρχεί το μνημειώδες δωδεκάτοξο πετρόχτιστο γεφύρι «Κατούνι», έργο των Άγγλων. Στον παλαιό μεταβυζαντινό ναό της Αναλήψεως στο Κάτω Λιβάδι θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Μουσείο Αρχαιοτήτων. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας βορειοδυτικά προς το χωριό Καλοκαιρινές με την φρουριακή αρχιτεκτονική του και καταλήγουμε στη Μονή Μυρτιδιώτισσας, το πιο γνωστό προσκύνημα των Κυθήρων και τόπο εύρεσης της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας όπου και θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Βραδυνή βόλτα στη Χώρα.

3.ΚΥΘΗΡΑ (ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ) : 18.09 Πα
Το πρωί θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε το βόρειο τμήμα του νησιού με πρώτη στάση στην εγκαταλελειμμένη καστροπολιτεία και παλαιά πρωτεύουσα του νησιού, την Παλαιοχώρα. Η θέα στο φαράγγι της Κακιάς Λαγκάδας είναι εκστατική! Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Μονή Αγ. Θεοδώρου, πολιούχου του νησιού και επισκοπική έδρα επί Ενετοκρατίας. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας βόρεια προς την Αγία Πελαγία, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο. Το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στον Καραβά, ένα από τα βορειότερα χωριά του νησιού με τις ρεματιές και τα τρεχούμενα νερά του. Θα ξεναγηθούμε στον παραδοσιακό φούρνο του Καραβά (παλιό ελαιοτριβείο) όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα φημισμένα λαδοπαξίμαδα Κυθήρων. Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα. Σύντομη πεζοπορία πλάι σε τρεχούμενο ρυάκι θα μας φέρει στην καταπράσινη πηγή του Αμήρ Αλή όπου θα απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ κάτω από τα πλατάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ βόλτα στο Καψάλι.

4.ΚΥΘΗΡΑ (ΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ) : 19.09 Σα
Σήμερα ξεκινάμε με πρωινό μπάνιο στο Καψάλι. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουμε προς το δυτικό τμήμα του νησιού, γνωστό για τον φυσικό του πλούτο και την άγρια ομορφιά του. Πρώτη στάση στο χωριό των Αραίων για να θαυμάσουμε την βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Πέτρου που χρονολογείται  μεταξύ 11ου και 12ου αιώνα από Μονεμβασίτες τεχνίτες. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε ένα από τα πλέον παραδοσιακά χωριά των Κυθήρων, τον Μυλοπόταμο με την πλούσια βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά του. Εδώ θα μας δοθεί η ευκαιρία να περπατήσουμε στο μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Μυλοποτάμου, όπου θα  θαυμάσουμε τον διάσημο καταρράκτη της Φόνισσας, παλιούς νερόμυλους και μαγευτικές βάθρες. Επιστρέφοντας στο χωριό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και φαγητό στην κεντρική πλατεία κάτω από τον πλάτανο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Κάτω Χώρα, μεσαιωνικός οικισμός, όπου σώζονται αυθεντικά δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Μυλοποτάμου, βυζαντινές εκκλησίες και το ενετικό οχυρό που χτίστηκε τον 15ο αιώνα. Σε αυτό το σημεία θα δούμε το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα των Κυθήρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και βραδυνή βόλτα στη Χώρα.

5.ΚΥΘΗΡΑ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ) - ΝΕΑΠΟΛΗ : 20.09 Κυ
Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τον Ποταμό, το μεγάλο κεφαλοχώρι του βορείου τμήματος του νησιού με τα παλιά αρχοντικά όπου τις Κυριακές αποτελεί το σημείο συνάντησης για του Κυθήριους λόγω του παζαριού με τα παραδοσιακά προϊόντα, το οποίο και θα επισκεφτούμε. Η μεσημεριανή μας στάση για μπάνιο και φαγητό θα είναι στον Αβλέμονα, το παραδοσιακό ψαροχώρι του νησιού με το γραφικό του λιμανάκι και το μικρό ενετικό φρούριο. Μεταφορά στο Διακόφτι για να επιβιβαστούμε στο πλοίο. Απόπλους για τη Νεάπολη. Διανυκτέρευση στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Limira Mare.


6.ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ – ΑΘΗΝΑ : 21.09 Δε
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την Πούντα από όπου θα πάρουμε το Ferry  για να μας περάσει στην Ελαφόνησο με το πούλμαν, όπου θα έχουμε αρκετό χρόνο για να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας, την παραλία του Σίμου. Το μεσημέρι μεταφορά στο λιμάνι και επιστροφή στην Πούντα. Από εκεί θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Γύθειο – Κύθηρα

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κύθηρα – Νεάπολη

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πούντα- Ελαφόνησος - Πούντα

 • Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν 50 θέσεων σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 • 4 διανυκτερεύσεις στα Κύθηρα στο ξενοδοχείο Porto Delfino (Καψάλι – sea view rooms) με πρωινό

 • 1 διανυκτέρευση στη Νεάπολη Λακωνίας στο Limira Mare με πρωινό

 • 1 γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στον Καραβά

 • Ναυλωμένο σκάφος για κρουαζιέρα στα Κύθηρα (καιρού επιτρέποντος)

 • Είσοδοι μουσειακών χώρων

 • Συνοδός του γραφείου μας (Αθηνά Μάργαρη)

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • ΦΠΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Γύθειο - Κύθηρα

16 SEP   AQUA JEWEL(SEAJETS)              15.45  17.55

 

Κύθηρα - Νεάπολη

20 SEP   PORFYROUSA(TRITON FERRIES) 15.00  16.00

 

Πούντα - Ελαφόνησος - Πούντα

21 SEP    F/B    πρωί (αναχώρηση) - μεσημέρι (επιστροφή)

600EUR

το άτομο (σε δίκλινο)

+150EUR

μονόκλινο

1/8

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Θα τηρηθούν όλα τα μετρά ασφαλείας για τον COVID-19.

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω του COVID-19 θα γίνει πλήρης

επιστροφή χρημάτων.

Image by Jason Blackeye

Πανεπιστημίου 59 & Μπενάκη (ΣΤΟΑ ΦΙΞ, 3ος όροφος) | 105 64 | Αθήνα


210-32 48 947, 210-32 10 100, fax: 210-32 48 948 | info@margaristravel.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

 • @margaristravel