ΓΥΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

05 - 12 Μαρτίου 2020 | ημέρες 8

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εκδρομή στην Αιθιοπία δε χρειάζεται εμβόλιο κίτρινου πυρετού ή οποιοδήποτε άλλο, αλλά συνίσταται αγωγή με χάπια για την ελονοσία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο γραφείο μας ή να συμβουλευτείτε κάποιο γιατρό.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

 

Αυτός ο πλήρης γύρος θα μας κάνει γνωστά όλα τα αξιοθέατα και τα εντυπωσιακά τοπία της Ιορδανίας!

Το ταξίδι μας θα ξεκινήσει με την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, όπου θα εξερευνήσουμε τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης με κορυφαίο την Ακρόπολη του Αμμάν και θα πάρουμε μία γεύση από τη ζωή της πόλης.  Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Ανατολική Έρημο για να δούμε από κοντά τα διάσημα κάστρα της ερήμου και στη συνέχεια θα κινηθούμε βορειότερα όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της αρχαίας ρωμαϊκής Δεκάπολης (Γέρασα), όπως επίσης και το εντυπωσιακό κάστρο Αζλούν (εξαιρετικό δείγμα Ισλαμικής αρχιτεκτονικής). Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το νότιο τμήμα της χώρας με ενδιάμεσες στάσεις

σε μνημεία εξαιρετικής ιστορικής σημασίας και ομορφιάς (Kαράκ, Ουμ αρ Ρασσάς) και τελικό προορισμό μία από της πιο φημισμένες ερημικές περιοχές του πλανήτη, το Γουάντι Ραμ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να διανυκτερεύσουμε σε σκηνές βεδουίνων για να απολαύσουμε αυτό το μοναδικό τοπίο. Αφού εξερευνήσουμε την έρημο με τζιπ θα μεταφερθούμε στην πόλη της Άκαμπα και την Ερυθρά Θάλασσα.  Σειρά έχει το κορυφαίο  αξιοθέατο της Ιορδανίας που ανήκει στα Νέα 7 Θαύματα του Κόσμου, η Πέτρα, όπου θα αφιερώσουμε μία ολόκληρη μέρα για να την γνωρίσουμε σε βάθος μαζί με την Μικρή Πέτρα. Εν συνεχεία θα ταξιδέψουμε προς τον Βορρά για να καταλήξουμε στη Νεκρά Θάλασσα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στο χαμηλότερο σημείο της Γης!! Τέλος, θα γνωρίσουμε βιβλικές περιοχές, όπως τον Ιορδάνη ποταμό, τη Βηθανία και το Όρος Νέμπο ολοκληρώνοντας έτσι τον γύρο της Ιορδανίας.  Τα ξενοδοχεία και η επιλογή της εποχής (ήπιες καιρικές συνθήκες  χωρίς καύσωνες)  θα μας εξασφαλίσουν ένα ευχάριστο και μαγευτικό ταξίδι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1. ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ : 5.3 ΠΕ

Συγκέντρωση στις 10.30 στο Ελ. Βενιζέλος και 12.35 πτήση για Αμμάν. Άφιξη στις 14.40 στο αεροδρόμιο του Αμμάν και μεταφορά στο κέντρο της πόλης για μια πανοραμική ξενάγηση με το πούλμαν και απογευματινή βόλτα στην κεντρική αγορά της πόλης, όπου θα δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα (φαλάφελ) σε ένα από τα πιο διάσημα παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 

2. ΑΜΜΑΝ (ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ) - ΚΑΣΤΡΑ ΕΡΗΜΟΥ (ΑΛ ΑΖΡΑΚ - ΚΑΡΑΝΑ - ΑΜΡΑ) - ΑΜΜΑΝ :

6.3 ΠΑ

Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας και “Πολιτιστική πρωτεύουσα“ της Μέσης Ανατολής, το  Αμμάν. Θα ξεκινήσουμε της διαδρομή μας από την Ακρόπολη του Αμμάν με τον Ναό του Ηρακλή, τον Ναό των Ομεϋάδων (Ουμαγιάντ), το Αρχαιολογικό και το Φολκλορικό Μουσείο. Η περιήγηση μας συνεχίζεται με το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και την παλιά πόλη του Αμμάν. Το μεσημέρι θα κινηθούμε προς την Ανατολική Έρημο για να θαυμάσουμε από κοντά τα κάστρα της ερήμου. Θα επισκεφθούμε το κάστρο Αμρά, μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τον ζωδιακό του θόλο και τα πρώτα παραδείγματα τοιχογραφιών της δυναστείας των Ομεϋάδων, το μυστηριώδες κάστρο Αλ - Καρανά και το φρούριο του Αζράκ φτιαγμένο από μαύρο βασάλτη...Εδώ κατοίκησε ο Λόρενς της Αραβίας και έγραψε μέρος του φημισμένου βιβλίου του “Επτά Στήλες της Σοφίας”!!

 

3. ΑΜΜΑΝ - ΓΕΡΑΣΑ - ΑZΛΟΥΝ - ΑΣ ΣΑΛΤ - ΑΜΜΑΝ: 7.3 ΣΑ

Μετά το πρόγευμα, διαδρομή μιας ώρας θα μας φέρει στη Γέρασα. Χτισμένη πριν από 2.000 χρόνια  και γνωστή ως “Πομπηία της Ανατολής”, η Γέρασα θεωρείται ευρέως ως η καλύτερα διατηρημένη πόλη της ρωμαϊκής Δεκάπολης και ίσως το καλύτερο παράδειγμα ρωμαϊκής επαρχιακής πόλης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Θα επισκεφθούμε το θεαματικό Φόρουμ, το Νυμφαίο και τον Ναό της Αρτέμιδος ενώ θα περπατήσουμε ανάμεσα στις κιονοστοιχίες των ρωμαϊκών δρόμων. Η διαδρομή μας στη βόρεια Ιορδανία θα συνεχιστεί μέσα από το δάσος Ντιμπίν για να επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μέρη της Μέσης Ανατολής, το Αζλούν. Το κάστρο του Αζλούν (Καλ’ατ Αρ - Ραμπάτ) είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής χτισμένο από τον Σαλαντίν το 1184 μ.Χ. Στο δρόμο της επιστροφής θα διασχίσουμε το βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Ιορδάνη ποταμού και θα κάνουμε στάση στο Ας Σαλτ, γνωστό ως εμπορικό κέντρο μεταξύ της ανατολικής ερήμου και της Μεσογείου.

 

4. ΑΜΜΑΝ – ΟΥΜ ΑΡ ΡΑΣΣΑΣ – ΚΑΡΑΚ – ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ : 8.3 ΚΥ

Σήμερα ξεκινάει το ταξίδι μας προς το Νότο. Πρώτη στάση στο Ουμ Αρ Ρασσάς (UNESCO), μια σημαντική πόλη των Ναβαταίων που αργότερα οχυρώθηκε από τους Ρωμαίους και από τους ντόπιους Χριστιανούς. Θα θαυμάσουμε τα ερείπια διάφορων κτισμάτων και βυζαντινών ναών, οι οποίοι διατηρούν πανέμορφα ψηφιδωτά μαρτυρώντας την ιστορική σημασία του τόπου. Επόμενη μας στάση, η πόλη Καράκ που είναι χτισμένη σε ένα τριγωνικό οροπέδιο σε υψόμετρο περίπου 1000μ.  με θέα στη Νεκρά Θάλασσα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο  κάστρο  των Σταυροφόρων, χτισμένο τον 12ο αιώνα στο βορειότερο άκρο της πόλης. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην έρημο του Γουάντι Ραμ, την μεγαλύτερη έρημο της χώρας όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε πολυτελείς σκηνές Βεδουίνων και θα απολαύσουμε τον έναστρο ουρανό, τα διαφορετικά χρώματα των αμμόλοφων όσο θα δύει ο ήλιος αλλά και το παραδοσιακό φαγητό.

 

5. ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ (ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ) – ΑΚΑΜΠΑ- ΠΕΤΡΑ : 9.3 ΔΕ

Αφού απολαύσουμε την ανατολή, μια δίωρη βόλτα με τζιπ θα μας γνωρίσει την “Κοιλάδα του Φεγγαριού”, όπως την  αναφέρουν οι ντόπιοι, περνώντας μέσα από χωριά των Βεδουίνων, πηγές και φαράγγια θα εξερευνήσουμε ένα από τα πιο φημισμένα ερημικά μέρη παγκοσμίως. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας κατευθυνόμενοι προς το νοτιότερο σημείο της χώρας, όπου βρίσκεται η πόλη Άκαμπα στις ακτές του ομώνυμου κόλπου (Ερυθρά Θάλασσα) ανάμεσα στο Ισραήλ  και τη Σαουδική Αραβία. Μετά τη μεσημεριανή μας στάση κινούμαστε βόρεια προς την αρχαία πόλη της Πέτρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα δοθεί η ευκαιρία σε όποιον θέλει να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο για να παρακολουθήσει το show “Petra by Night” (προαιρετικό).

 

6. ΠΕΤΡΑ - ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΑ (ΜΠΕΪΝΤΑ) - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ: 10.3 ΤΡ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο αξιοθέατο της εκδρομής, την αρχαία πόλη της Πέτρας. Η Πέτρα, ένας από τους εθνικούς θησαυρούς της Ιορδανίας και μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι  κληρονομιά των Ναβαταίων, ενός εργατικού αραβικού λαού που εγκαταστάθηκε στη νότια Ιορδανία παραπάνω από 2.000 χρόνια πριν. Θα έχουμε την ευκαιρία να ιππεύσουμε άλογα για να διασχίσουμε ένα τμήμα του Siq, του εντυπωσιακού στενού φαραγγιού με βράχους από πολύχρωμο ψαμμίτη, που οδηγεί στο μαγευτικό Θησαυροφυλάκιο. Θα περπατήσουμε κατά μήκος της οδού των “προσόψεων” ανάμεσα σε λαξευμένους βράχους (Βασιλικοί Τάφοί, το Θέατρο, το κάστρο Αλ Μπιντ, ρωμαϊκοί τάφοι  και πολλά άλλα).  Σειρά έχει η Μικρή Πέτρα, γνωστή και ως Αλ Μπέιντα (“η Λευκή”), λόγω των ανοιχτόχρωμων πετρωμάτων που την περιβάλλουν. Διασχίζοντας και πάλι ένα στενό φαράγγι (siq), γνωστό ως Σικ Αλ-Μπαριντ (“το κρύο φαράγγι”) θα φτάσουμε σε άλλη μία αρχαία τοποθεσία των Ναβαταίων με κτήρια λαξευμένα στους βράχους από ψαμμίτη. Το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας στη Νεκρά Θάλασσα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία παγκοσμίως. Είναι το χαμηλότερο σημείο της γης, και η πλουσιότερη πηγή φυσικών αλάτων στον κόσμο.  

 

7. ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΒΗΘΑΝΙΑ - ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ - ΜΑΝΤΑΜΠΑ - ΑΜΜΑΝ: 11.3 ΤΕ

To πρωί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κολυμπήσουμε στην παραλία του ξενοδοχείου μας, όπου η άνωση και η περιεκτικότητα του νερού σε αλάτι θα μας χαρίσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία! Αφήνοντας πίσω μας τη Νεκρά Θάλασσα θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας στάση στην κοιλάδα του Ιορδάνη (Βηθανία) και το σημείο όπου ο Ιωάννης ο Πρόδρομος βάπτισε τον Ιησού Χριστό. Θα συνεχίσουμε με ανάβαση στο όρος Νεμπό, από όπου λέγεται ότι ο Μωυσής οραματίστηκε την Γη της Επαγγελίας για να επισκεφθούμε το παλιό μοναστήρι και να θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα της κοιλάδας του Ιορδάνη ποταμού. Από εκεί θα κατευθυνθούμε προς την χριστιανική πόλη της Μάνταμπα. Στη Μάνταμπα, γνωστή και ως “Πόλη των Μωσαϊκών” υπάρχει ο αρχαιότερος ψηφιδωτός χάρτης της Ιερουσαλήμ και των Αγίων Τόπων (6ος αιώνας) στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, την οποία και θα επισκεφθούμε. Tελικός μας προορισμός το Αμμάν.

 

8. ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ: 12.3 ΠΕ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Αθήνα στις 10.05. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 12.30.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ με Royal Jordanian.

 • Όλοι οι φόροι αεροδρομίων

 • Όλες οι μετακινήσεις με πούλμαν (A/C 48 Seater Bus με Wifi)

 • Σαφάρι στην έρημο του Γουάντι Ραμ με τζιπ (6 άτομα/τζίπ)

 • 1 Διανυκτέρευση σε παραδοσιακές σκηνές στην έρημο του Γουάντι Ραμ (luxury camp)

 • 4 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Αμμάν

 • 1 Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5* στην Πέτρα

 • 1 Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5* στη Νεκρά Θάλασσα

 • Ημιδιατροφή καθημερινά

 • Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο στο Αμμάν

 • Οι είσοδοι στους επισκέψιμους μουσειακούς χώρους του προγράμματος

 • Ίππευση αλόγων στην Πέτρα

 • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 • Όλοι οι κρατικοί φόροι

 • Βίζα Ιορδανίας

 • Αχθοφορικά

 • Συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας (Δημήτρης Μάργαρης)

 • Ασύρματο σύστημα ξενάγησης

 • Ταξιδιωτικό υλικό για την εκδρομή

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Πρόσθετη ταξιδιωτική ασφάλεια με Interamerican

 • Φ.Π.Α.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Aθήνα -  Αμμάν

RJ 132   05 MAR     ATH    AMM      12.35      14.40

Αμμάν - Αθήνα

RJ 131   12 MAR     AMM   ATH       10.05      12.30

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω υψηλής περιόδου (high season) και αυξημένου τουρισμού η εύρεση πολλών δωματίων σε ένα μόνο ξενοδοχείο στην Πέτρα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Για τον λόγο αυτόν υπάρχουν δύο επιλογές σε διαφορετικά ξενοδοχεία 5* στην Πέτρα (1 νύχτα) και αντίστοιχα δύο τιμές ανάλογα με το κόστος του κάθε ξενοδοχείου. Όποιος δηλώνει συμμετοχή θα πρέπει να μας ενημερώνει για την προτίμησή του σχετικά με τη διαμονή του στην Πέτρα.

ΑΜΜΑΝ  :   ΑΜΜΑΝ GERASA HOTEL  4*

ΓΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ  :   WADI RUM SUN CITY CAMP (LUXURY CAMP)

ΠΕΤΡΑ *Α  :  PETRA ΤΗΕ OLD VILLAGE HOTEL 5*
ΠΕΤΡΑ **Β  :  MOVENPICK HOTEL 5* (SUPERIOR ROOMS)

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ  :     DEAD SEA HOLIDAY INN 5*

1500EUR

το άτομο (σε δίκλινο)

+300EUR

μονόκλινο

*ΕΠΙΛΟΓΗ Α

1550EUR

το άτομο (σε δίκλινο)

+350EUR

μονόκλινο

**ΕΠΙΛΟΓΗ Β

1/8

Πανεπιστημίου 59 & Μπενάκη (ΣΤΟΑ ΦΙΞ, 3ος όροφος) | 105 64 | Αθήνα


210-32 48 947, 210-32 10 100, fax: 210-32 48 948 | info@margaristravel.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

 • @margaristravel