Image by Robert Lukeman

ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ

12  - 22 Ιουλίου 2022 | ημέρες 11

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εκδρομή στην Αιθιοπία δε χρειάζεται εμβόλιο κίτρινου πυρετού ή οποιοδήποτε άλλο, αλλά συνίσταται αγωγή με χάπια για την ελονοσία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο γραφείο μας ή να συμβουλευτείτε κάποιο γιατρό.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Για αυτό το καλοκαίρι σχεδιάσαμε μία ακόμα πιο πλούσια εκδρομή στην Ισλανδία και προσθέσαμε δύο επιπλέον διανυκτερεύσεις για να επισκεφθούμε ακόμα περισσότερη μέρη αυτού του μαγευτικού νησιού. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί έναν πλήρη γύρο της Ισλανδίας, της χώρας της φωτιάς και του πάγου, με φυσικό περιβάλλον που υπόκειται σε συνεχή αναδιαμόρφωση. Παγόβουνα, καταρράκτες, φιόρδ, θερμοπίδακες, ηφαίστεια, στέκια  εκατομμυρίων πτηνών (εκατοντάδες είδη) και μεγάλα θαλάσσια κήτη (φάλαινες-φώκιες) συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό φυσικού πλούτου. Στο ταξίδι αυτό θα γνωρίσουμε όλα τα διάσημα αξιοθέατα της χώρας αλλά και μέρη που δεν είναι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό προκειμένου να ανακαλύψουμε τόσο την άγρια φύση της χώρας όσο και τα πολιτιστικά / λαογραφικά μνημεία της. Αξίζει να αναφερθεί ότι το οδοιπορικό μας περιλαμβάνει πάρα πολλές διαφορετικές δραστηριότητες για να απολαύσουμε στο έπακρο τη φύση και την πανίδα της Ισλανδίας (Ανάβαση με ειδικό φορτηγό 8Χ8 σε παγετώνα, Ξενάγηση μέσα σε παγόβουνο, Ξενάγηση σε Σπηλιά Λάβας, Σαφάρι Φάλαινας, Μπάνιο σε φυσικά θερμά λουτρά (Blue Lagoon), Πλωτή ξενάγηση με αμφίβια πλοιάρια) και επιπλέον στάσεις που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα!!

 

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία προαιρετική δραστηριότητα και ότι όλα τα έξοδα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή της εκδρομής.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. ΑΘΗΝΑ – ΡΕΫΚΙΑΒΙΚ: 12.7 Τρ

Συγκέντρωση στις 09:00 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Keflavik μέσω Στοκχόλμης με την Scandinavian Airlines. Άφιξη στο Keflavik στις 17:50. Μεταφορά στο Reykjavik και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον μποέμ χαρακτήρα και τα όμορφα μαγαζάκια της υπό το φως της λευκής νύχτας. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η πολύ κεντρική θέση του ξενοδοχείου μας που μας εξασφαλίσει μια πιο ενδιαφέρουσα διαμονή στο Reykjavik δίνοντας μας τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

2. ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΛΑΝΓΚΓΙΟΚΟΥΛ - ΣΠΗΛΙΑ ΛΑΒΑΣ - ΜΠΟΡΓΚΑΡΝΕΣ 13.7 Τε

Σήμερα ξεκινάει ο μεγάλος γύρος της Ισλανδίας αρχίζοντας με επίσκεψη στην θερμή πηγή Deildartunguhver με την μεγαλύτερη ροή στην Ευρώπη (180 λίτρα/δευτερόλεπτο στους 97 C). Επόμενη στάση στους καταρράκτες Hraunfossar και Barnafossar που ξεχωρίζουν για τα ασημένια νερά τους και το πεδίο λάβας που τους περιβάλλει. Στη συνέχεια θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία στον 2ο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας, τον Langjokull. Αρχικά θα ταξιδέψουμε μέχρι το Husafell, όπου θα επιβιβαστούμε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό (Monster Truck 8X8), με το οποίο θα ανέβουμε στον παγετώνα απολαμβάνοντας μία εκπληκτική διαδρομή πάνω στον πάγο μέχρι τα 1260μ. Εκεί θα φτάσουμε στις μεγαλύτερες σήραγγες σε παγετώνα στον κόσμο για να τον εξερευνήσουμε από μέσα με τη συνοδεία εξειδικευμένου τοπικού ξεναγού. Αφού επιστρέψουμε στο Husafell, θα συνεχίσουμε για την Σπηλιά Λάβας Vidgelmir για μια μοναδική περιήγηση στο μεγαλύτερο σπήλαιο λάβας της Ισλανδίας με εξειδικευμένο ξεναγό (εύκολα προσβάσιμο/παρέχεται σχετικός εξοπλισμός) πριν καταλήξουμε στο Borgarnes, το οποίο και θα περιηγηθούμε πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας.

3. ΜΠΟΡΓΚΑΡΝΕΣ – ΓΥΡΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΝΑΕΦΕΛΣΝΕΣ – ΛΑΟΥΓΚΑΡΜΠΑΚΙ 14.7 Πε

Η σημερινή εκδρομή θα μας γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές και τα ψαροχώρια της χερσονήσου Snaefelsness, η οποία φημίζεται για το πλήθος ενδημικών πτηνών που απαντάται στην περιοχή και είναι γνωστή παγκοσμίως λόγω του ομώνυμου παγετώνα, Snaefellsjökull, ο οποίος αναφέρεται από τον Ιούλιο Βερν στο έργο του «Ταξίδι στο κέντρο της Γης». Αρχικά, θα ανακαλύψουμε τις απότομες πλαγιές στα ψαροχώρια Arnarstrapi και Hellnar και μετά θα ξεκινήσουμε τον γύρο της χερσονήσου περιμετρικά, πραγματοποιώντας πολλές και ενδιαφέρουσες στάσεις - περάσματα από παραλίες, γραφικά ψαρολίμανα, ηφαίστεια, παγετώνες, κρατήρες και άλλα... (μαύρη παραλία Djupalonssandur, κρατήρας Saxhol, βουνό Kirkjufell). Ολοκληρώνοντας τον γύρο της χερσονήσου θα καταλήξουμε στο Laugarbakki.

 

4. ΛΑΟΥΓΚΑΡΜΠΑΚΙ – ΒΟΡΕΙΑ ΦΙΟΡΔ - ΑΚΟΥΡΕΥΡΙ 15.7 Πα

Σήμερα μας περιμένει μία ασυνήθιστη διαδρομή στα βόρεια παράλια της Ισλανδίας για να καταλήξουμε στο Akureyri. Αρχικά, θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο Glaumbaer (φάρμα με τυρφόσπιτα), όπου θα ανακαλύψουμε την παραδοσιακή ζωή των Ισλανδών μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Στη συνέχεια, θα εγκαταλείψουμε τον αυτοκινητόδρομο για να εξερευνήσουμε τα βόρεια φιόρδ της Ισλανδίας που ελάχιστοι ταξιδιώτες έχουν επισκεφθεί. Πρόκειται για ένα απομονωμένο αλπικό τοπίο με απότομες βουνοπλαγιές, πανέμορφα φιόρδ και γραφικά ψαροχώρια με σημαντικότερο το Siglufjörður, το οποίο είναι κτισμένο πάνω στο ομώνυμο φιόρδ ανάμεσα σε χιονισμένες βουνοκορφές! Το χωριό αυτό υπήρξε το σημαντικότερο κέντρο της βιομηχανίας ρέγκας της Ισλανδίας μεταξύ 1940 και 1970, ενώ σήμερα φιλοξενεί το μεγαλύτερο ναυτικό μουσείο της Ισλανδίας, το Μουσείο Ρέγκας (επίσκεψη). Συνεχίζοντας την σπάνιας ομορφιάς διαδρομή πλάι στο Eyjafjordur (μεγαλύτερο φιόρδ της Ισλανδίας) θα καταλήξουμε στο Akureyri, την μεγαλύτερη πόλη του Βορρά και για πολλούς την πιο όμορφη πόλη της χώρας. Εδώ θα πραγματοποιήσουμε πλήρη ξενάγηση και θα έχουμε στη διάθεσή μας αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα του Βορρά.

 

5. ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ - ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΜΥΒΑΤΝ (ΘΕΡΜΑ ΛΟΥΤΡΑ) 16.7 Σα

Σήμερα θα  ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με έναν από τους πιο γνωστούς καταρράκτες της Ισλανδίας, τον Godafoss (Καταρράκτης των Θεών). Από εκεί θα συνεχίσουμε για το γειτονικό Husavik όπου θα βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία, πραγματοποιώντας 3ωρο πλωτό σαφάρι φάλαινας. Εν συνεχεία, θα διασχίσουμε το εντυπωσιακό φαράγγι Asbyrgi πριν φτάσουμε στον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης, τον Dettifoss. Κατευθυνόμενοι νοτιοδυτικά προς την λίμνη Myvatn θα γνωρίσουμε την καλντέρα Krafla, όπου βρίσκεται ο κρατήρας Viti (ηφαιστειακή γαλάζια λίμνη). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα απόκοσμο τοπίο γεμάτο λασπόλακους που κοχλάζουν, φουμαρόλες, θερμές πηγές και σταθμούς γεωθερμικής ενέργειας (Namarskard/Hverir). Άφιξη στη λίμνη Myvatn και το εκπληκτικό ξενοδοχείο μας με θέα στη λίμνη!!

6. ΛΙΜΝΗ ΜΥΒΑΤΝ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΦΙΟΡΔ –  ΕΓΚΙΛΣΤΑΝΤΙΡ - ΧΕΦΝ 17.7 Κυ

Η μέρα θα ξεκινήσει με έναν πλήρη γύρο της ονομαστής λίμνης Myvatn για να εξερευνήσουμε τα διαφορετικά τοπία που την περιβάλλουν και να γνωρίσουμε την πλούσια πανίδα της (πάνω από 115 διαφορετικά ήδη πουλιών, 15 διαφορετικά ήδη πάπιας). Η λίμνη είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πλήθος πουλιών που συγκεντρώνει, αφού έχουν παρατηρηθεί μέχρι και 100.000 πουλιά ταυτοχρόνως!! Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει επίσκεψη στο Skutustadir, όπου θα δούμε από κοντά το ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο των ψευδοκρατήρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Dimmuborgir (Μαύρη πόλη/κάστρο) για να θαυμάσουμε τους ιδιαίτερους κωνικούς σχηματισμούς λάβας, ηλικίας 2000 ετών!! Αφήνοντας πίσω μας την λίμνη Myvatn, θα κατευθυνθούμε ανατολικά για να πραγματοποιήσουμε στάση στο μικρό χωριό Modrudalur και να δούμε μία παραδοσιακή φάρμα από τύρφη, δείγμα της ζωής στην ύπαιθρο της Ισλανδίας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην κωμόπολη Egilsstadir που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Lagarfljót για να γευματίσουμε σε ένα εξαιρετικό εστιατόριο της περιοχής και να δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα. Έπειτα θα διασχίσουμε τα ανατολικά παράλια του νησιού περνώντας από γραφικά φιόρδ με τελικό προορισμό το Höfn, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

7. ΧΕΦΝ – ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ (ΒΑΤΝΑΓΙΟΚΟΥΛ) – ΒΙΚ 18.7 Δε

Η σημερινή διαδρομή θα μας φέρει πλάι στον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης, Vatnajokull με πρώτη στάση στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Jokulsarlon για πλωτές διαδρομές με αμφίβια πλοιάρια ανάμεσα σε παγόβουνα. Δίπλα στη λιμνοθάλασσα βρίσκεται η Διαμαντένια Παραλία, όπου κομμάτια από τα παγόβουνα ξεβράζονται στην ακτή και συνθέτουν ένα ιδιαίτερο και διαρκώς μεταβαλλόμενο σκηνικό. Σειρά έχει μια μοναδικής ομορφιάς πεζοπορία στο εθνικό πάρκο Skaftafell, που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Vatnajokull για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Hundafoss και τον ονομαστό Svartifoss (Μαύρος Καταρράκτης – βράχια από βασάλτη). Με διαδρομές μέσα από κατάμαυρες πεδιάδες καλυμμένες από λάβα θα συναντήσουμε τους βραχώδεις σχηματισμούς Dverghamrar πριν φτάσουμε στο φαράγγι Fjadrargljufur για να θαυμάσουμε από κοντά την άγρια ομορφιά του. Τελευταία στάση για σήμερα το Laufskalavarda, ένας λόφος γεμάτος με αμέτρητες μικρές στήλες από πέτρες, τις οποίες στο παρελθόν τοποθετούσαν οι ταξιδιώτες για καλή τύχη. Άφιξη και διανυκτέρευση στο Vik.

8. ΒΙΚ – ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΧΕΚΛΑ – ΧΑΟΥΚΑΝΤΑΛΟΥΡ 19.7 Τρ

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα νότια παράλια της Ισλανδίας που μας επιφυλάσσουν πολλές φυσιολατρικές εκπλήξεις! Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με την διάσημη μάυρη παραλία Reynisfjara με την σπηλιά από βασάλτη. Επόμενη στάση στους απότομους γκρεμούς Dyrholaey όπου μέσα στην θάλασσα βρίσκεται η πολυφωτογραφισμένη πέτρινη αψίδα. Επίσης, η τοποθεσία αυτή θεωρείται μια από τις καταλληλότερες για παρακολούθηση και φωτογράφιση των ομορφότερων ενδημικών πτηνών, τα puffin. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας με δυτική κατεύθυνση, θα ανακαλύψουμε δύο από τους πιο γνωστούς και ψηλότερους καταρράκτες της χώρας, τον Skogafoss (60m) και τον Seljalandfoss (60m/υπάρχει η δυνατότητα να περπατήσουμε πίσω από τον καταρράκτη) και θα φτάσουμε σε ένα από το πιο ενεργά ηφαίστεια του νησιού, το Hekla, γνωστό ως «η πύλη της κόλασης». Στους πρόποδες του ηφαιστείου θα επισκεφθούμε το Þjóðveldisbærinn Stöng, το οποίο αποτελείται από τρία κτήρια (σπίτια από τύρφη - ρέπλικες) που χτίστηκαν με την ολόιδια τεχνοτροπία των Βίκινγκς ως πιστά αντίγραφα των παραδοσιακών αγροικιών τους (9ος-12ος αιώνας) για να γνωρίσουμε έτσι καλύτερα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον τρόπο ζωής των πρώτων κατοίκων της Ισλανδίας. Σε πολύ κοντινή απόσταση θα γνωρίσουμε άλλον έναν εντυπωσιακό διπλό καταρράκτη, τον Hjalparfoss πριν καταλήξουμε στο Haukadalur, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

9. ΧΑΟΥΚΑΝΤΑΛΟΥΡ – ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ 20.7 Τε

Σήμερα θα κλείσουμε τον γύρο της Ισλανδίας ξεκινώντας με τον «Χρυσό Κύκλο». Αρχικά, θα επισκεφθούμε τη γεωθερμική περιοχή Haukadalur, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους μεγαλύτερους θερμοπίδακες Geysir και Strokkur και τον διάσημο Gulfoss (Χρυσός Καταρράκτης). Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί με επίσκεψη στο σημαντικότερο ιστορικό μνημείο της Ισλανδίας που δεν είναι άλλο από το  Εθνικό πάρκο Thingvellir (πάνω στο ρήγμα της Βορειο-Αμερικανικής τεκτονικής πλάκας με την Ευρασιατική, όπου λάμβανε χώρα μια φορά τον χρόνο από το 930 μ.Χ. το Alþingi (Εθνοσυνέλευση / Κοινοβούλιο). Ακολουθεί επίσκεψη και γεύμα σε μία φάρμα/θερμοκήπιο, όπου θα γευματίσουμε και θα δοκιμάσουμε την ισλανδική ντομάτα που καλλιεργείται εκεί με τη βοήθεια της γεωθερμικής ενέργειας. Μετά το γεύμα μας θα πραγματοποιήσουμε στάση σε έναν από του πιο γραφικούς  κρατήρες του νησιού, τον κρατήρα Kerid (λίμνη). Η τελευταία διαδρομή του ταξιδιού μας θα μας περάσει από το Selfoss και το γραφικό ψαροχώρι Eyrarbakki πριν καταλήξουμε στο Reykjavik και το ξενοδοχείο μας.

10. ΡΕΫΚΙΑΒΙΚ 21.7 Πε

Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Reykjavik. Θα πραγματοποιήσουμε μία περιπατητική ξενάγηση στο κέντρο της πόλης περνώντας από όλα τα σημαντικά αξιοθέατά της, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο (Althingi), το Hofdi House και άλλα. Μεταφορά και επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο αλλά και το παρατηρητήριο Perlan, απ’ όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη διάσημη Γαλάζια Λίμνη (Βlue Lagoon), όπου θα χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας τα φημισμένα ιαματικά θερμά λουτρά της.

 

11. ΚΕΦΛΑΒΙΚ – ΑΘΗΝΑ 22.7 Πα

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω Κοπεγχάγης με την Scandinavian Airlines. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 20:30.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΚΕΦΛΑΒΙΚ – ΑΘΗΝΑ με Scandinavian Airlines (SAS)

 • Όλοι οι φόροι αεροδρομίων

 • 10 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και 3* (τα καλύτερα της περιοχής)

 • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από το Ρέικιαβικ

 • 6 γεύματα σε ξενοδοχείο Γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο στο Εγκίλσταντιρ στις 17/7

 • Επίσκεψη και γεύμα σε φάρμα / θερμοκήπιο στις 20/7

 • Όλες οι μετακινήσεις με πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Όλες οι είσοδοι στους επισκέψιμους μουσειακούς χώρους / Εθνικά Πάρκα κ.ά.

 • Μπάνιο στα γεωθερμικά λουτρά Blue Lagoon (Γαλάζια Λίμνη) 12/7

 • Ανάβαση παγετώνα Langjokull με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό (Monster truck 8Χ8) 13/7

 • Επίσκεψη και ειδική ξενάγηση μέσα στον παγετώνα Langjokull (σήραγγες μες στον πάγο) 13/7

 • Επίσκεψη και ειδική ξενάγηση στην Σπηλιά Λάβας Vidgelmir 13/7

 • Σαφάρι Φάλαινας στο Χούσαβικ 16/7

 • Πλωτή ξενάγηση με αμφίβια πλοιάρια στην λιμνοθάλασσα Jokulsarlon 18/7

 • Αρχηγός του γραφείου μας (Δημήτρης Μάργαρης)

 • Τοπικοί φόροι ξενοδοχείων

 • Ταξιδιωτικός φάκελος με πληροφοριακό υλικό για την εκδρομή

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Πρόσθετη ταξιδιωτική ασφάλεια με Interamerican (με καλύψεις COVID-19)

 • Φ.Π.Α

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Aθήνα - Κέφλαβικ (μέσω Όσλο)

SK 4638       12 JUL        ATH  OSL   12.00    14.50

SK 4785       12 JUL        OSL  KEF   16.45    17.35

Κέφλαβικ - Αθήνα (μέσω Κοπεγχάγης)

SK 596          22 JUL       KEF  CPH    10.30   15.35

SK 2777        22 JUL       CPH  ATH    17.20   20.35

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ρέυκιαβικ :              ALDA HOTEL 4* (ΠΟΛΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ)

Μποργκαρνές :        ICELANDAIR HAMAR HOTEL 3*

Λάουγκαρμπακκί :   LAUGARBAKKI HOTEL 3*

Ακουρέιρι :                ICELANDAIR HOTEL AKUREYRI 3*

Λίμνη Μυβάτν:        FOSSHOTEL MYVATN 3*

Χέφν :                      HOTEL HOFN 3*

Βίκ :                            HOTEL VIK 3*

Χαουκανταλούρ :     HOTEL GEYSIR 4*

3800EUR το άτομο (σε δίκλινο)

+800EUR μονόκλινο

Image by Robert Lukeman