Image by Alex Mustaros

ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ

08 - 17 Αυγούστου 2021 | ημέρες 10 / νύχτες 8

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εκδρομή στην Αιθιοπία δε χρειάζεται εμβόλιο κίτρινου πυρετού ή οποιοδήποτε άλλο, αλλά συνίσταται αγωγή με χάπια για την ελονοσία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο γραφείο μας ή να συμβουλευτείτε κάποιο γιατρό.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Η 10ήμερη αυτή εκδρομή αποτελεί έναν πλήρη γύρο της Ισλανδίας, της χώρας της φωτιάς και του πάγου, με φυσικό περιβάλλον που υπόκειται σε συνεχή αναδιαμόρφωση. Παγόβουνα, καταρράκτες, φιορδ, θερμοπίδακες, ηφαίστεια, στέκια  εκατομμυρίων πτηνών (εκατοντάδες είδη) και μεγάλα θαλάσσια κήτη (φάλαινες-φώκιες) συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό φυσικού πλούτου. Στην εκδρομή αυτή περιλαμβάνονται όλα τα γνωστά αξιοθέατα της χώρας αλλά και μέρη που δεν είναι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό προκειμένου να καλύψουμε τόσο τα φυσιολατρικά αξιοθέατα της χώρας όσο και τα πολιτιστικά / λαογραφικά μνημεία της. Επίσης, στο ταξίδι αυτό λαμβάνουν χώρα πάρα πολλές διαφορετικές δραστηριότητες για να απολαύσουμε στο έπακρο τη φύση και την πανίδα της Ισλανδίας (Ανάβαση με ειδικό φορτηγό σε παγετώνα, Ξενάγηση μέσα σε παγόβουνο, Ξενάγηση σε Σπηλιά Λάβας, Σαφάρι Φάλαινας, Μπάνιο σε φυσικά θερμά λουτρά, Πλωτή ξενάγηση με αμφίβια πλοιάρια) και επιπλέον στάσεις που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα!! Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία προαιρετική δραστηριότητα και ότι όλα τα έξοδα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή της εκδρομής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1. ΑΘΗΝΑ – ΡΕΫΚΙΑΒΙΚ: 12.08.21 Πε

Συγκέντρωση στις 11:30. στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Keflavik μέσω Βιέννης με την Αustrian Airlines. Άφιξη στο Keflavik στις 00:10. Μεταφορά στο Reykjavik και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

2. ΡΕΫΚΙΑΒΙΚ 9.8 Δε

Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, Reykjavik. Θα πραγματοποιήσουμε μία περιπατητική ξενάγηση στο κέντρο της πόλης περνώντας από όλα τα σημαντικά αξιοθέατά : Καθεδρικός ναός, Δημαρχείο, Κοινοβούλιο Althingi, Hofdi House και άλλα. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για επιπλέον βόλτες στο κέντρο της πόλης. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η πολύ κεντρική θέση του ξενοδοχείου μας για μια πιο ενδιαφέρουσα διαμονή στο Reykjavik δίνοντας μας τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

 

3. ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΛΑΝΓΚΓΙΟΚΟΥΛ - ΣΠΗΛΙΑ ΛΑΒΑΣ - ΑΡΝΑΡΣΤΑΠΙ 10.8 Τρ

Σήμερα ξεκινάει ο μεγάλος γύρος της Ισλανδίας αρχίζοντας με μια μοναδική εμπειρία στον 2ο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας, τον Langjokull. Αρχικά θα ταξιδέψουμε μέχρι το Husafell, όπου θα επιβιβαστούμε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό (Monster Truck 8X8) με το οποίο θα ανέβουμε στον παγετώνα απολαμβάνοντας μία εκπληκτική διαδρομή πάνω στον πάγο μέχρι τα 1260μ. Εκεί θα φτάσουμε στις μεγαλύτερες σήραγγες σε παγετώνα στον κόσμο για να τον εξερευνήσουμε από μέσα με την βοήθεια ενός εξειδικευμένου τοπικού ξεναγού. Αφού επιστρέψουμε στο Husafell, θα συνεχίσουμε για την Σπηλιά Λάβας Vidgelmir για μια μοναδική περιήγηση στο μεγαλύτερο σπήλαιο λάβας της Ισλανδίας με εξειδικευμένο ξεναγό (εύκολα προσβάσιμο / παρέχεται σχετικός εξοπλισμός). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε δύο καταρράκτες της ευρύτερης περιοχής, Hraunfossar και Barnafossar  που ξεχωρίζουν λόγω του πεδίου λάβας που τους περιβάλλει. Επόμενη στάση στην θερμή πηγή Deildartunguhver με την μεγαλύτερη ροή στην Ευρώπη (180 λίτρα/δευτερόλεπτο στους 97οC) και τελικός μας προορισμός για σήμερα το Arnarstapi μέσω Borgarnes.

 

4. ΑΡΝΑΡΣΤΑΠΙ – ΓΥΡΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΝΕΦΕΛΣΝΕΣ – ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ 11.8 Τε

Η σημερινή εκδρομή θα μας γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές και τα ψαροχώρια της χερσονήσου Snaefelsness, η οποία φημίζεται για το πλήθος ενδημικών πτηνών που απαντάται στην περιοχή και είναι γνωστή παγκοσμίως λόγω του ομώνυμου παγετώνα, Snaefellsjökull,  ο οποίος αναφέρεται από τον Ιούλιο Βερν στο έργο του «Ταξίδι στο κέντρο της Γης». Αρχικά θα ανακαλύψουμε τις απότομες πλαγιές στα ψαροχώρια Hellnar και Arnarstapi και μετά θα ξεκινήσουμε τον γύρο της χερσονήσου περιμετρικά, πραγματοποιώντας πολλές και ενδιαφέρουσες στάσεις - περάσματα από παραλίες, γραφικά ψαρολίμανα, ηφαίστεια, παγετώνες, κρατήρες και άλλα... (μαύρη παραλία Djupalonssandur, κρατήρας Saxholar, βουνό Kirfjufell). Ολοκληρώνοντας τον γύρο θα πάρουμε την κεντρική οδική αρτηρία της Βόρειας Ισλανδίας με τελικό προορισμό το Akureyri, όπου θα πραγματοποιήσουμε έναν απογευματινό περίπατο στο κέντρο της πόλης για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Βορρά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

5. ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ - ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΜΥΒΑΤΝ (ΘΕΡΜΑ ΛΟΥΤΡΑ) 12.8 Πε

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με έναν από τους πιο γνωστούς καταρράκτες της Ισλανδίας, τον Godafoss (Καταρράκτης των Θεών). Από εκεί θα συνεχίσουμε για το γειτονικό Χούσαβικ όπου θα βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία, πραγματοποιώντας 3ωρο πλωτό σαφάρι φάλαινας. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε το εντυπωσιακό φαράγγι Ασμπύργκι πριν φτάσουμε στον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης, τον Ντέτιφος. Κατευθυνόμενοι νοτιοδυτικά προς την λίμνη Myvatn θα γνωρίσουμε την καλντέρα Krafla, όπου βρίσκεται ο κρατήρας Viti (ηφαιστειακή γαλάζια λίμνη) .Το απόγευμα θα καταλήξουμε στην λίμνη Myvatn, όπου θα χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας τα φυσικά θερμά λουτρά της (ιαματικά λουτρά).

 

6. ΛΙΜΝΗ ΜΥΒΑΤΝ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΦΙΟΡΔ –  ΕΓΚΙΛΣΤΑΝΤΙΡ - ΧΕΦΝ 13.8 Πα

Η μέρα θα ξεκινήσει με τον γύρο της ονομαστής λίμνης Myvatn με το απαράμιλλης ομορφιάς ηφαιστιογενές τοπίο με λασπόλακους που κοχλάζουν, φουμαρόλες, θερμές πηγές, σταθμούς ενέργειας και ιδιαίτερους σχηματισμούς λάβας (Namarskand, Hverir, Dimmuborgir). Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε στάση στο μικρό χωριό Modrudalur για να δούμε μία παραδοσιακή φάρμα από τύρφη, δείγμα της ζωής στην ύπαιθρο της Ισλανδίας. Έπειτα θα διασχίσουμε τα ανατολικά παράλια του νησιού περνώντας από  γραφικά φιορδ και θα καταλήξουμε στο Höfn με ενδιάμεση στάση στο Egilstadir.

 

7. ΧΕΦΝ – ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ (ΒΑΤΝΑΓΙΟΚΟΥΛ) – ΒΙΚ 14.8 Σα

Η σημερινή διαδρομή θα μας φέρει πλάι στον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης, Vatnajokull με πρώτη στάση στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Jokulsarlon για πλωτές διαδρομές με αμφίβια πλοιάρια ανάμεσα σε παγόβουνα. Σειρά έχει μια μοναδικής ομορφιάς πεζοπορία στο εθνικό πάρκο Skaftafell, που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Vatnajokull για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Hundafoss, Magnusarfoss και τον ονομαστό Svartifoss (Μαύρος Καταρράκτης – βράχια από βασάλτη). Με διαδρομές μέσα από κατάμαυρες πεδιάδες καλυμμένες από λάβα θα συναντήσουμε τους βραχώδεις σχηματισμούς Dverghamrar πριν φτάσουμε στο φαράγγι Fjadrargljufur για να θαυμάσουμε από κοντά την άγρια ομορφιά του. Τελευταία στάση για σήμερα το Laufskalavarda. Διανυκτέρευση στο Vik.

 

8. ΒΙΚ – ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΧΕΚΛΑ – ΧΒΕΡΑΡΓΚΕΡΝΤΙ 15.8 Κυ

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα νότια παράλια της Ισλανδίας που μας επιφυλάσσουν πολλές φυσιολατρικές εκπλήξεις! Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με την διάσημη μάυρη παραλία Reynisfjara με την σπηλιά από βασάλτη. Επόμενη στάση στους απότομους γκρεμούς Dyrholaey όπου μέσα στην θάλασσα βρίσκεται η πολυφωτογραφισμένη πέτρινη αψίδα. Επίσης, η τοποθεσία αυτή θεωρείται μια από τις καταλληλότερες για παρακολούθηση και φωτογράφιση των ομορφότερων ενδημικών πτηνών της Ισλανδίας, των puffin. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας με δυτική κατεύθυνση, θα ανακαλύψουμε δύο από τους πιο γνωστούς και ψηλότερους καταρράκτες της χώρας, τον Skogafoss (60m) και τον Seljalandfoss (60m / υπάρχει η δυνατότητα να περπατήσουμε πίσω από τον καταρράκτη) και θα φτάσουμε σε ένα από το πιο ενεργά ηφαίστεια του νησιού, το Χέκλα, γνωστό ως ¨η πύλη για την κόλαση¨. Στους πρόποδες του ηφαιστείου θα επισκεφθούμε το Þjóðveldisbærinn Stöng, το οποίο αποτελείται από τρία κτήρια (σπίτια από τύρφη - ρέπλικες) που χτίστηκαν με την ολόιδια τεχνοτροπία των Βίκινγκς ως πιστά αντίγραφα των παραδοσιακών αγροικιών τους (9ος-12ος αιώνας) για να γνωρίσουμε έτσι καλύτερα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον τρόπο ζωής των πρώτων κατοίκων της Ισλανδίας. Σε πολύ κοντινή απόσταση θα γνωρίσουμε άλλον έναν εντυπωσιακό διπλό καταρράκτη, τον Hjalparfoss πριν καταλήξουμε στο Hverargerdi, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

9. ΧΒΕΡΑΡΓΚΕΡΝΤΙ – ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΚΕΦΛΑΒΙΚ 16.8 Δε

Σήμερα θα κλείσουμε τον γύρο της Ισλανδίας ξεκινώντας με τον «Χρυσό Κύκλο» και πρώτη στάση στο σημαντικότερο ιστορικό μνημείο της Ισλανδίας που δεν είναι άλλο από το  Εθνικό πάρκο Thingvellir (πάνω στο ρήγμα της Βορειο-Αμερικανικής τεκτονικής πλάκας με της Ευρασιατικής, όπου λάμβανε χώρα μια φορά τον χρόνο από το 930 μ.Χ. το Alþingi (Εθνοσυνέλευση / Κοινοβούλιο). Ακολουθεί επίσκεψη και γεύμα σε μία φάρμα/θερμοκήπιο, όπου θα γνωρίσουμε και θα γευτούμε τα τοπικά προϊόντα, τα οποία παράγονται μέσα σε ειδικά θερμοκήπια που αξιοποιούν τη γεωθερμική ενέργεια. Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί με επίσκεψη στην γεωθερμική περιοχή Haukadalur (όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους μεγαλύτερους θερμοπίδακες Geysir και Strokkur), τον διάσημο Gulfoss (Χρυσός Καταρράκτης) και τον κρατήρα Kerid (λίμνη). Η τελευταία διαδρομή του ταξιδιού μας θα μας περάσει από το Selfoss, το γραφικό ψαροχώρι Eyrarbakki και την χερσόνησο Reykjanes πριν καταλήξουμε στο αεροδρόμιο του Keflavik.

 

10. ΚΕΦΛΑΒΙΚ – ΑΘΗΝΑ 17.8 Τρ

Πτήση για Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης με την Lufthansa.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΚΕΦΛΑΒΙΚ – ΑΘΗΝΑ με Lufthansa & Austrian Airlines

 • Όλοι οι φόροι αεροδρομίων

 • 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* (τα καλύτερα της περιοχής) & 4*

 • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από την πρώτη μέρα στο Ρέυκιαβικ

  (6 γεύματα σε ξενοδοχείο)

 • Επίσκεψη και γεύμα σε φάρμα/θερμοκήπιο στις 16/8

 • Όλες οι μετακινήσεις με πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Όλες οι είσοδοι στους επισκέψιμους μουσειακούς χώρους/Εθνικά Πάρκα κ.ά.

 • Ανάβαση παγετώνα Langjokull με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό (Monster truck 8Χ8)

 • Επίσκεψη και ειδική ξενάγηση μέσα στον παγετώνα Langjokull (σήραγγες μες στον πάγο)

 • Επίσκεψη και ειδική ξενάγηση στην Σπηλιά Λάβας Vidgelmir

 • Σαφάρι Φάλαινας στο Χούσαβικ

 • Μπάνιο στα φυσικά θερμά λουτρά Myvatn

 • Πλωτή ξενάγηση με αμφίβια πλοιάρια στην λιμνοθάλασσα Jokulsarlon

 • Εξουσιοδοτημένος τοπικός ξεναγός στο Ρέυκιαβικ

 • Αρχηγός του γραφείου μας (Δημήτρης Μάργαρης)

 • Τοπικοί φόροι ξενοδοχείων

 • Ταξιδιωτικός φάκελος με πληροφοριακό υλικό για την εκδρομή

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Πρόσθετη ταξιδιωτική ασφάλεια με Interamerican

 • Φ.Π.Α.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Aθήνα -  Κέφλαβικ (μέσω Βιέννης)

OS 802        08 AUG     ATH     VIE     14.35     15.55

OS 9761      08 AUG      VIE     KEF     21.50     00.10

 

Κέφλαβικ - Αθήνα (μέσω Φρανκφούρτης)

LH 869        17 AUG      KEF    FRA      00.25      05.55

LH 1278      17 AUG      FRA    ATH      09.30     13.15

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ρέυκιαβικ:           ALDA HOTEL 4* (ΠΟΛΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ)  
Αρναρσταπί:       ARNARSTAPI HOTEL 3*  
Ακουρέιρι:           NORDULAND HOTEL 3*
Λίμνη Μυβάτν:    FOSSHOTEL MYVATN 3*
Χέφν:                    HOTEL EDDA HOFN 3*
Βικ:                       HOTEL KRIA 3*
Χβεραργκέρντι:   HOTEL ORK 3*

3400EUR το άτομο (σε δίκλινο)

+650EUR μονόκλινο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο εμβολιασμός θα είναι προαπαιτούμενος για όλους βάσει κυβερνητικής απόφασης της Ισλανδίας.
 

Θα τηρηθούν στο ακέραιο όλα τα μέτρα σχετικά με την COVID-19 για την ασφάλεια όλων των ταξιδιωτών.

1/12
Image by Alex Mustaros