Image by Spencer Davis

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

22 Μαρτίου  - 04 Απριλίου 2022 | ημέρες 14

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εκδρομή στην Αιθιοπία δε χρειάζεται εμβόλιο κίτρινου πυρετού ή οποιοδήποτε άλλο, αλλά συνίσταται αγωγή με χάπια για την ελονοσία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο γραφείο μας ή να συμβουλευτείτε κάποιο γιατρό.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Το ταξίδι αυτό αποτελεί μία πλήρη περιήγηση σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της Αιγύπτου με σκοπό να γνωρίσουμε σε  βάθος την ιστορία, την κουλτούρα και τα μυστήρια αυτής της μαγευτικής χώρας. Το πρόγραμμά μας ξεκινάει με μία ολοήμερη εκδρομή στην Μέση Αίγυπτο για να ανακαλύψουμε οδικώς το πιο ανέγγιχτο τμήμα της κοιλάδας του αιγυπτιακού Νείλου (Ναός στα Δένδερα, Ναός του Σέθου Α’ στην Άβυδο). Σειρά έχουν τα μαγευτικά τοπία της Άνω Αιγύπτου, τα οποία θα απολαύσουμε πραγματοποιώντας 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο από το Λούξορ μέχρι το Ασουάν. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας θα ξεναγηθούμε τόσο στα πασίγνωστα μνημεία που δεσπόζουν στις όχθες του Νείλου (Ναός Καρνάκ, Ναός Λούξορ, Κοιλάδα των Βασιλέων, Ναό Ώρου στο Έντφου, Ναός Κομ Όμπο, Άμπου Σίμπελ, Ναοί της νήσου Φίλαι ,Ημιτελής Οβελίσκος, κ.ά.), όσο και σε λιγότερο επισκέψιμα αξιοθέατα, όπως στον εντυπωσιακό Τάφο της Νεφερτάρι, κ.ά.!! Από το νοτιότερο άκρο της Αιγύπτου θα μεταφερθούμε στο βορειότερο τμήμα της για να γνωρίσουμε την μεσογειακή πλευρά της χώρας και να περιηγηθούμε την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουμε στην χερσόνησο Σινά για να επισκεφθούμε την Μονή της Αγίας Αικατερίνης και να σκαρφαλώσουμε στην κορυφή του όρους Σινά για να απολαύσουμε την μοναδική ανατολή του ηλίου στο αχανές ερημικό τοπίο!! Το οδοιπορικό μας θα κλείσει με το Κάιρο, όπου θα αφιερώσουμε  αρκετό χρόνο για να γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά μνημεία του από κάθε ιστορική περίοδο της Αιγύπτου. Η εξερεύνησή μας θα ξεκινήσει από τα φαραωνικά μνημεία της Κάτω Αιγύπτου (Πυραμίδες της Γκίζας, Μεγάλη Σφίγγα, Σακκάρα, Μέμφις, Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων του Καΐρου, Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, κ.ά.) και θα συνετιστεί με τα χριστιανικά μνημεία της πόλης που βρίσκονται στο  Κοπτικό Κάιρο (Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Αγ. Γεωργίου, Κρεμαστή Εκκλησία, Εκκλησία Αγ. Σέργιου και Βάκχου, κ.ά.). Ολοκληρώνοντας την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου θα ανακαλύψουμε τα σπουδαία μνημεία που είναι συγκεντρωμένα στο Ισλαμικό Κάιρο (Τζαμί του Ιμπν Τουλούν, Τζαμί και τον Μεντρεσέ του Σουλτάνου Χασσάν, Φρούριο του Σαλαντίν με το Τζαμί του Μοχάμεντ Αλί, κ.ά.). Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ξεναγήσεις του ταξιδιού θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένο ελληνόφωνο αιγυπτιολόγο ξεναγό και ότι το κρουαζιερόπλοιο που έχουμε επιλέξει ανήκει στην κατηγορία 5* Deluxe με περισσότερες ανέσεις από τα συνηθισμένα κρουαζιερόπλοια 5* στον Νείλο χαρίζοντας μας μια αξέχαστη εμπειρία!

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ - ΛΟΥΞΟΡ: 22.03 Τρ
Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος στις 14:00 και πτήση με Egyptair για Κάιρο στις 16:00. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Καΐρου στις 17:50, απ’ όπου στη συνέχεια θα πάρουμε την πτήση μας για το Λούξορ. Η πόλη αυτή βρίσκεται στην τοποθεσία της αρχαίας πόλης των Θηβών, η οποία άκμασε για σχεδόν 500 χρόνιά μέχρι το τέλος του Νέου Βασιλείου (1069 π.Χ) και σήμερα φημίζεται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φαραωνικών αρχαιοτήτων σε ολόκληρη την Αίγυπτο. Σύμφωνα με τον διάσημο Γάλλο συγγραφέα, Γκιστάβ Φλομπέρ, είναι ένα μέρος όπου κάποιος μπορεί να μείνει για πολύ καιρό και μάλιστα σε διαρκή κατάπληξη.

2. ΛΟΥΞΟΡ – ΔΕΝΔΕΡΑ - ΑΒΥΔΟΣ – ΛΟΥΞΟΡ (ΜΕΣΗ ΑΙΓΥΠΤΟΣ): 23.03 Τε
Το ταξίδι μας θα ξεκινήσει με την εξερεύνηση της Μέσης Αιγύπτου πραγματοποιώντας εντυπωσιακές διαδρομές πλάι στον Νείλο για να γνωρίσουμε το πιο ανέγγιχτο κομμάτι της χώρας, όπου οι φτωχοί φελάχοι καλλιεργούν την εύφορη γη του ζωοδότη ποταμού και να επισκεφθούμε τα σημαντικότερα μνημεία της που βρίσκονται στα Δένδερα και την Άβυδο.  Πρώτη στάση στον ελληνορωμαϊκό ναό στα Δένδερα, έναν από τους ελάχιστους ναούς που παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτοι, με την ογκώδη πέτρινη οροφή, τους υπόγειους διαδρόμους και την κεφαλή της θεάς Αθώρ να ξεχωρίζει στα κιονόκρανα. Η θεά Αθώρ θεωρείτο προστάτιδα των γυναικών, θεά της χαράς και του έρωτα, ενώ ο ναός της υπήρξε τόπος μέθης και ευχάριστης διαβίωσης. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Άβυδο, κέντρο λατρείας του θεού Όσιρι και τόπος «προσκυνήματος» αφού οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι εκεί βρισκόταν η είσοδος στον κάτω κόσμο. Ως εκ τούτου, πολλοί Φαραώ έκτισαν νεκροπόλεις στην περιοχή, όπου σήμερα βρίσκονται κατάλοιπα αρκετών κτηριακών συγκροτημάτων. Το πιο ολοκληρωμένο και εντυπωσιακό μνημείο εξ αυτών είναι ο ναός του Σέθου Α’, τον οποίο και θα επισκεφθούμε.


3. ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΛΟΥΞΟΡ) : 24.03 Πε
Σήμερα θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην ανατολική όχθη του Λούξορ, όπου βρίσκεται το μεγαλειώδες συγκρότημα ναών, το Καρνάκ (UNESCO). Εκεί ήταν ο κύριος τόπος λατρείας της θηβαϊκής τριάδας των θεών Άμμωνα-Ρα, Μουτ και Χονσού, ενώ παράλληλα αποτελούσε κατοικία των Φαραώ, διοικητικό κέντρο, θησαυροφυλάκιο και θεμέλιο λίθο της οικονομίας.  Γύρω στο 1.900 π.Χ, κατασκευάστηκε το Μεγάλο Ιερό του Άμμωνα και στη συνέχεια διαδοχικές γενεές φαραώ προσέθεσαν ιερά, πυλώνες, περίπτερα και οβελίσκους με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα μεγαλειώδες μνημείο λαξευμένο από πέτρα σε βάθος 1500 χρόνων. Επόμενη στάση στο Ναό του Λούξορ (UNESCO), έργο του Αμενόφη Γ’, του «Βασιλιά Ήλιου», η μακρόχρονη βασιλεία του οποίου αποτελεί το ζενίθ της ισχύος και του γοήτρου της Αρχαίας Αιγύπτου (1390 – 1352 π.Χ.). Οι καλοδιατηρημένοι πελώριοι κίονες, ο πρώτος πυλώνας και ο οβελίσκος με τις ανάγλυφες αναπαραστάσεις προκαλούν δέος στον επισκέπτη, ενώ το αρχιτεκτονικό αυτό θαύμα έρχεται να συμπληρώσει η Λεωφόρος των Σφιγγών (δύο σειρές από αγάλματα Σφιγγών) που καταλήγει στην είσοδο του ναού, ενώ κάποτε τον ένωνε με το Καρνάκ. Ο ναός, σήμερα,  σώζεται σε άριστη κατάσταση, καθώς ήταν καλυμμένος εξολοκλήρου από άμμο και θαμμένος κάτω από το χωριό του Λούξορ έως το 1885. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιό μας για να ξεκινήσουμε την 5ήμερη κρουαζιέρα μας στον Νείλο με τελικό προορισμό το Ασουάν.


4. ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ (ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΛΟΥΞΟΡ) : 25.03 Πα
Το πρωί θα αποβιβαστούμε από το κρουαζιερόπλοιο για να μεταβούμε στην δυτική όχθη του Λούξορ για να επισκεφθούμε την Κοιλάδα των Βασιλέων (UNESCO), μία από τις πλουσιότερες αρχαιολογικές τοποθεσίες του κόσμου, με τους υπόγειους τάφους των φαραώ διακοσμημένους με μυστηριώδεις απεικονίσεις μεταθανάτιας ζωής. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ναό της Χατσεψούτ, αφιερωμένο στη μοναδική γυναίκα φαραώ στην ιστορία, η οποία σφετερίστηκε το θρόνο μετά το θάνατο του συζύγου της και ταυτόχρονα ετεροθαλή αδελφού της, Τούθμωση Β’. Ο ναός αποτελείται από τρία βαθμιδωτά επίπεδα με αψιδωτές στοές και ζωντανά ανάγλυφα που τον καθιστούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του κόσμου. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Κοιλάδα των Βασιλισσών για να επισκεφθούμε τον πιο εκθαμβωτικό τάφο της Αιγύπτου, τον τάφο της Νεφερτάρι!! Κάθε εκατοστό των τοίχων στους τρεις θαλάμους του τάφου και τους συνδετικούς διαδρόμους στολίζεται με πολύχρωμες σκηνές, οι οποίες είναι μοναδικές λόγω των καλοδιατηρημένων χρωμάτων τους. Έπειτα θα επισκεφθούμε τους Κολοσσούς του Μέμνονα,  δύο ξακουστά αγάλματα ύψους 18 μέτρων, του φαραώ Αμένοφη Γ΄. Επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο για να απολαύσουμε μία μοναδική πλωτή διαδρομή που θα μας περάσει από τα κλειδιά του Νείλου (φράγμα της Έσνα), όπου αλλάζει η στάθμη του ποταμού. Κατάληξή μας, η Έντφου.


5. ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ (ΕΝΤΦΟΥ & ΚΟΜ ΟΜΠΟ) : 26.03 Σα
Μετά το πρωινό θα αποβιβαστούμε στην Έντφου, το μέρος που κατά την αιγυπτιακή μυθολογία ο γερακόμορφος θεός του ουρανού, Ώρος, σκότωσε τον θεό του χάους, Σεθ. Με την βοήθεια ιππήλατων αμαξών θα μεταφερθούμε στον καλοδιατηρημένο ναό του θεού Ώρου που ακολουθεί πιστά τα πρότυπα της αρχαιοαιγυπτιακής αρχιτεκτονικής αν και κτίστηκε κατά τη βασιλεία του Πτολεμαίου ΙΒ’ (80 - 51 π.Χ.), του πατέρα της Κλεοπάτρας. Συνεχίζουμε την πλεύση μας στον Νείλο με νότια κατεύθυνση για να πραγματοποιήσουμε άλλη μία στάση στον διπλό ναό του Κομ Όμπο με την χαρακτηριστική υπόστυλη στοά με τις 8 πελώριες κολόνες, που βρίσκεται πάνω στην προκυμαία της ανατολικής όχθης του Νείλου. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον θεό-κροκόδειλο Σεμπέκ και τον θεό Ώρο, ενώ η κατασκευή του ξεκίνησε κατά τη δυναστεία των Πτολεμαίων και ολοκληρώθηκε στους ρωμαϊκούς χρόνους. Η κρουαζιέρα μας στον Νείλο θα συνεχιστεί με τελικό προορισμό το Ασουάν.


6. ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ (ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ & ΑΣΟΥΑΝ)  : 27.03 Κυ
Το πρωί θα μεταφερθούμε οδικώς στο Άμπου Σίμπελ (UNESCO), έναν από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου που περιλαμβάνει δύο ναούς που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα π.Χ. και είναι λαξευμένοι  μέσα σε έναν λόφο από ροδόχρωμο ψαμμίτη, τον Μεγάλο Ναό και τον Μικρό Ναό. Ο πρώτος κτίστηκε από τον Ραμσή Β’ και οι εμβληματικοί καθιστοί κολοσσοί που κοσμούν την είσοδο του έχουν ύψος 21μ και είναι τα μεγαλύτερα σωζόμενα γλυπτά της Αιγύπτου, ενώ ο δεύτερος είναι αφιερωμένος στην Θεότητα Αθώρ προς τιμήν της Βασίλισσας Νεφερτάρι. Αφού επιστρέψουμε στο Ασουάν, θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλεύσουμε με φελούκες τις νήσους Ελεφαντίνη και Κίτσενερ θαυμάζοντας από μακριά το Μαυσωλείο του Αγά-Χαν, ενώ στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε μηχανοκίνητες βάρκες για να περάσουμε στην δυτική όχθη, όπου βρίσκεται το Νουβικό Χωριό με τα πολύχρωμα σπίτια για να γνωρίσουμε την κουλτούρα των Νουβίων (εθνογλωσσική ομάδα Αφρικανών).

7. ΑΣΟΥΑΝ - ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: 28.03 Δε
Σήμερα θα πάρουμε το τελευταίο μας πρόγευμα εν πλω πριν επισκεφθούμε τα αξιοθέατα του Ασουάν και κάπως έτσι μία αξέχαστη κρουαζιέρα θα φτάσει στο τέλος της. Περίπου οκτώ χιλιόμετρα νότια του Ασουάν βρίσκεται η νήσος Αγιλκία, όπου θα ξεναγηθούμε στους ναούς της νήσου Φίλαι (UNESCO), ένα ονειρικό μνημείο σε πλήρη αρμονία με το υδάτινο σκηνικό του που αποτελούσε κύριο λατρευτικό τόπο της θεάς Ίσιδας. Οι ναοί αποσυναρμολογήθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Αγιλκία (1977 – 1980) από την νήσο Φίλαι εξαιτίας υπερχείλισης του Νείλου μετά την κατασκευή του Μεγάλου Φράγματος, όπου θα πραγματοποιήσουμε την επόμενη στάση μας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνητό φράγμα στον κόσμο και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1971 με πρωτοβουλία του προέδρου Νάσερ προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες της Αιγύπτου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα αρχαία λατομεία και θα γνωρίσουμε τον Υπερμεγέθη Ημιτελή Οβελίσκο, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αρχαίος οβελίσκος που έχει βρεθεί ποτέ και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της λιθοδομικής τέχνης των Αιγυπτίων. Το έργο έμεινε ημιτελές εξαιτίας των ρωγμών που δημιουργήθηκαν κατά την λάξευσή  του, ενώ υπολογίζεται ότι ο οβελίσκος θα είχε  ύψος 42 μέτρων και θα ζύγιζε 1090 τόνους, όσο είναι το βάρος 200 ελεφάντων! Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λούξορ και πτήση για το Κάιρο, από όπου θα ταξιδέψουμε οδικώς για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και κυριότερο λιμάνι της χώρας, την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια.


8. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΑΪΡΟ: 29.03 Τρ
Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην “πρωτεύουσα των αναμνήσεων”, την Αλεξάνδρεια, η οποία ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο (331 π.Χ.). Η πόλη υπήρξε μία από τις λαμπρότερες εστίες πολιτισμού, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και η πρωτεύουσα της Αιγύπτου κατά την ελληνιστική περίοδο. Το όνομά της είναι συνυφασμένο τόσο με μερικά από τα πιο σπουδαία επιτεύγματα της αρχαιότητας (Βιβλιοθήκη και Φάρος τη Αλεξάνδρειας), όσο και με την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια  του 19ο - 20ο αιώνα, όταν η παρουσία της ελληνικής παροικίας ήταν πολύ έντονη . Σήμερα η πόλη  δεν αντανακλά το μεγαλείο του παρελθόντος, αλλά διατηρεί ακόμα πλήθος σημαντικών μνημείων (Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, Στήλη του Πομπήιου, Σπίτι του Καβάφη, Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας κ.ά.) που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της πόλης. Μετά την ξενάγησή μας θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το πολυτελές ξενοδοχείο μας στην Γκίζα που βρίσκεται απέναντι από τις Πυραμίδες!!

9. ΚΑΪΡΟ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΣΟΣ ΣΙΝΑ (ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ): 30.03 Τε
Το πρωί θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν προς τα ανατολικά και θα διασχίσουμε την Διώρυγα του Σουέζ για να περάσουμε στην χερσόνησο Σινά, μια τεράστια έρημο που αποτελεί την πύλη μεταξύ της αφρικανικής και της ασιατικής ηπείρου αλλά και την γέφυρα της Ερυθράς Θάλασσας με την Μεσόγειο. Το όνομά της (Σιν) σημαίνει «δόντι» στην σημιτική διάλεκτο και προέρχεται από το ιδιαίτερο σχήμα που δημιουργούν οι ορεινές κορυφές του νοτίου τμήματός της. Θα ξεναγηθούμε στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης (UNESCO), στις παρυφές του όρους Σινά, το οποίο θεωρείται από τους Εβραίους, τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους ο ιερός τόπος που ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις Δέκα Εντολές. Η οχυρωμένη Μονή κτίστηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό και κατοικείται αδιάκοπα από διάφορες μοναστικές κοινότητες. Μετά τα μεσάνυχτα θα υπάρξει η δυνατότητα ανάβασης στο όρος Σινά για να απολαύσουμε την μαγευτική ανατολή στο μοναδικό αυτό τοπίο.

10. ΧΕΡΣΟΝΗΣΣΟΣ ΣΙΝΑ (ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) – ΚΑΪΡΟ : 31.03 Πε
Γεμάτοι με όμορφες εικόνες θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να επιστρέψουμε στο Κάιρο πραγματοποιώντας ενδιάμεση στάση στο αρχαιότερο χριστιανικό προπύργιο του Σινά, την όαση της Φαράν.

11. ΚΑΪΡΟ (ΜΕΜΦΙΣ – ΣΑΚΚΑΡΑ – ΓΚΙΖΑ ): 01.04 Πα
Έφτασε η ημέρα που θα επισκεφθούμε τις Πυραμίδες της Γκίζας, οι οποίες είναι το μόνο σωζόμενο από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου. Δέος προκαλεί η τέλεια γεωμετρία τους, το μέγεθος τους αλλά και η παλαιότητά τους, αν αναλογιστεί κανείς ότι θεωρούνταν ήδη αρχαίες από την εποχή της γέννησής του Χριστού. Το συγκρότημα πυραμίδων στην Νεκρόπολη της Γκίζας αποτελείται από την Μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα (μεγαλύτερη και αρχαιότερη – πιστεύεται ότι ολοκληρώθηκε το 2560 π.Χ), την Πυραμίδα του Χεφρήνου με την χαρακτηριστική κορυφή από λεία λευκή πέτρα και την Πυραμίδα του Μυκερίνου. Μεταξύ πληθώρας αρχαιολογικών ευρημάτων ξεχωρίζει το μεγαλύτερο μονολιθικό άγαλμα του κόσμου (73,5 μέτρα μήκος και 20,22 μέτρα ύψος), η εμβληματική Μεγάλη Σφίγγα, η οποία χρονολογείται από την Βασιλεία του Χεφρήνου και πιστεύεται ότι απεικονίζει τον ίδιο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κάποιες από τις πλουσιότερες αρχαιολογικές τοποθεσίες στην Αίγυπτο, η Μέμφις (πρώτη πρωτεύουσα της αρχαίας Αιγύπτου), όπου θα θαυμάσουμε τον υπερμεγέθη Κολοσσό του Ραμσή Β’ και η αχανής νεκρόπολή της, η Σακκάρα, όπου θα επισκεφθούμε κάποιους από τους πολυάριθμους τάφους με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες τους και θα δούμε από κοντά την Βαθμιδωτή Πυραμίδα, την πρώτη πυραμίδα που κτίστηκε ποτέ!! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ θα απολαύσουμε την παράσταση ήχου και εικόνας (Sound & Light) στις Πυραμίδες της Γκίζας.


12. ΚΑΪΡΟ (ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΟΠΤΙΚΟ ΚΑΪΡΟ): 02.04 Σα
Πρώτη και σημαντικότερη στάση της ημέρας το Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων του Καΐρου, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία παγκοσμίως αφού φιλοξενεί περισσότερα από 120.000 ευρήματα - θησαυρούς από την μεγάλη κληρονομιά των Φαραώ. Εδώ θα έχουμε αρκετό χρόνο για να απολαύσουμε αυτή την πλούσια συλλογή και να τα φανταστούμε στους αρχαιολογικούς χώρους που θα έχουμε ήδη επισκεφθεί. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το Κοπτικό Κάιρο, την περιοχή που αποτέλεσε τον αρχικό πυρήνα της σύγχρονης πόλης. Μετά την παρακμή της φαραωνικής θρησκείας και πριν την διάδοση του Ισλάμ υπήρξε μια περίοδος που η Αίγυπτος ήταν χριστιανική με κύρια έδρα την Αλεξάνδρεια. Εδώ θα επισκεφθούμε την Κρεμαστή Εκκλησία, την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και την Εκκλησία Αγ. Σέργιου και Βάκχου. Τελευταία επίσκεψη για σήμερα στο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά την σπουδαία συλλογή από Βασιλικές Μούμιες.


13. ΚΑΪΡΟ (ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΪΡΟ): 03.04 Κυ
Για την τελευταία ημέρα της περιήγησής μας σε αυτή την ιστορική πόλη έχουμε αφήσει το Ισλαμικό Κάιρο (UNESCO), περιοχή της πόλης με την μεγαλύτερη συγκέντρωση μεσαιωνικών ισλαμικών μνημείων στον κόσμο.  Το Κάιρο υπήρξε πρωτεύουσα του τεράστιου Χαλιφάτου των Φατιμιδών από το 969 μ.Χ., γι’ αυτό εδώ θα βρει κανείς εκατοντάδες μνημεία, μεγαλοπρεπή τζαμιά, περίτεχνους μεντρεσέδες και τμήματα των παλαιών τειχών που μαρτυρούν την σπουδαιότητα της πόλης. Στην περιήγησή μας θα επισκεφθούμε το επιβλητικό Τζαμί του Ιμπν Τουλούν (παλαιότερο και μεγαλύτερο στο Κάιρο), το Τζαμί - Μεντρεσέ του Σουλτάνου Χασσάν και το Φρούριο του Σαλαντίν με το Τζαμί του Μοχάμεντ Αλί. Η πανοραμική μας ξενάγηση με το πούλμαν θα μας γνωρίσει τα τείχη της παλιάς πόλης με τις μεγαλοπρεπείς πύλες τους αλλά και την ανατριχιαστική  Πόλη των Νεκρών (Ελ-Αράφα), ένα μέρος όπου οι ζωντανοί συγκατοικούν με τους νεκρούς, αφού οι περισσότεροι τάφοι έχουν μετατραπεί σε δωμάτια και υπέργειες κατοικίες (δυστυχώς απαγορεύεται η επίσκεψη στους τουρίστες για λόγους ασφαλείας). Τελευταία στάση της ημέρας η παγκοσμίου φήμης αγορά Χαν Αλ-Χαλίλι. Η αγορά λειτουργεί από τον 14ο αιώνα, όταν ο εμίρης Αλ-Χαλίλι έκτισε ένα τριώροφο χάνι για την προστασία των καραβανιών, ενώ σήμερα στεγάζεται η διασημότερη αραβική αγορά, όπου μπορεί να βρει κανείς μία τεράστια ποικιλία από υφάσματα, χαλιά και μπαχαρικά. Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε κρουαζιέρα στον Νείλο με φολκλορική παράσταση.

14. ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ: 04.04 Δε
Μετά το πρόγευμα, μετάβαση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση με EgyptAir για Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Egypt Air Αθήνα – Κάιρο – Αθήνα

 • 2 εσωτερικές πτήσεις με Egypt Air (Κάιρο – Λούξορ & Ασσουάν – Κάιρο)

 • Όλοι οι φόροι αεροδρομίων

 • Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν κάθε μέρα όπως
  αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • 5 διανυκτερεύσεις στο Steigenberger Pyramids 5* στην Γκίζα

 • 2 διανυκτερεύσεις στο Sonesta Luxor 5* στο Λούξορ

 • 1 διανυκτέρευση στο Tolip Hotel Alexandria 5* στην Αλεξάνδρεια

 • 1 διανυκτέρευση σε ECO LODGE HOTEL στην Μονή Αγ. Αικατερίνης
  (το καλύτερο της περιοχής)

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από την πρώτη ημέρα λόγω μεταμεσονύκτιας άφιξης στο ξενοδοχείο)

 • 5ήμερη κρουαζιέρα σε 5* Deluxe πλοίο (Luxurious M/S Amwaj)
  στο δρομολόγιο ΛΟΥΞΟΡ – ΑΣΟΥΑΝ

 • Πλήρης διατροφή (πρωινό – μεσημεριανό – βραδινό) κατά
  τη διάρκεια της κρουαζιέρας

 • Πλωτή περιήγηση με φελούκες στον Νείλο – 27/03

 • Επίσκεψη στο Νουβικό Χωριό – 27/03

 • Παρακολούθηση νυχτερινής παράστασης Sound & Light
  στις πυραμίδες της Γκίζας – 01/04 

 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο με φολκλορική παράσταση στο Κάιρο σε κρουαζιέρα στον Νείλο – 03/04

 • Είσοδος στον Τάφο της Νεφερτάρι (85€)

 • Όλα τα φιλοδωρήματα (112 €)

 • Οι είσοδοι σε όλους τους επισκέψιμους χώρους του προγράμματος

 • Ελληνόφωνος Αιγυπτιολόγος Ξεναγός

 • Έξοδα Βίζας

 • Ασύρματο σύστημα ξενάγησης

 • Συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας (Δημήτρης Μάργαρης)

 • Αχθοφορικά (1 βαλίτσα κατ’ άτομο)

 • Ταξιδιωτικό υλικό για την εκδρομή

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Επιπρόσθετη ασφάλεια ατυχημάτων με Interamerican με καλύψεις COVID-19

 • Φ.Π.Α.   

Ο εμβολιασμός θα είναι προαπαιτούμενος για όλους τους συμμετέχοντες στην εκδρομή.
 

Θα τηρηθούν στο ακέραιο όλα τα μέτρα σχετικά με την COVID-19 για την ασφάλεια όλων των ταξιδιωτών.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Aθήνα -  Κάιρο

MS 748       22 MAR      ATH   CAI    16.00    17.50

 

Κάιρο - Αθήνα
MS 747       04 APR       CAI  ATH     10.35   12.30

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Κάιρο - Λούξορ

MS 060       22 MAR     CAI   LXR    22.15    23.15

Ασουάν - Κάιρο
MS 150       28 MAR     ASW  CAI    15.00   16.25

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Λούξορ :                          SONESTA LUXOR 5*
Αλεξάνδρεια:                  TOLIP 5*
Γκίζα:                            STEIGENBERGER PYRAMIDS 5*
Αγ. Αικατερίνη (Σινά):   ECO LODGE MORGENLAND

Κρουαζιέρα στο Νείλο: M/S AMWAJ 5* DELUXE

2800EUR το άτομο (σε δίκλινο)

+800EUR μονόκλινο

Image by Spencer Davis